07 април 2011

Монологът на вагината

Оказа се, че все пак първото впечатление си е най-правилното.
Тъкмо го похвалих Николай Младенов, тъкмо реших, че имало и умни хора в управлението на страната и той се изсра на метенето. 
Първо, в скандала с доктрината "Борисов" (известна още като "дюнер-дипломацията") Младенов се сниши, да не би да разгневи височайший си началник и в Панорама при Бойко Василев се направи на две и половина с репликата "Дюнерът е много вкусна храна и аз обичам да ям дюнери". Или нещо от тоя сорт, не го помня дословно. Има го в архива на БНТ, който му трябва, да си го търси. 
Малко такова едно държане, като на вагина.
Да беше само това, с мед да го намажеш, ама на: "Николай Младенов във Facebook: Добре, че Гоце извади слънцето". Какъвто и да е Президентът ти, колкото и да не ти е приятен, да го наричаш Гоце в страницата си във фейсбук е най-малкото невъзпитано и показва характер на дребна душичка. Още повече, ако си по-малък от него и някак си не върви да четеш морал. И някои други дребни разлики, като например служба в редовете на Българската армия. Което поне за хора като мен, има значение. Да не споменавам и за лекия гаф с писмото на Първанов до Милошевич - първо, не му сочи къде е бил идейно тогава, и къде е сега - да си беше седял в СДС при Надка, да сочиш, ама като си в пеперудка и прехвърчаш от партийка в партийка, ще си траеш. Второ - ние, българите, като цяло сме в НАТО, но подкрепяхме Милошевич. За справка - виж какви ги ръси шефа ти по адрес на Възродителния процес. Точно като гърците - и те бая шум вдигаха тогава, и те вериги правеха, ама накрая пуснаха всичко. Да не говоря за тогавашния секретар на НАТО Солана. Хората се променят, партийте се променят, политиците се променят - затова се нарича политика. И тук е мястото да ти припомня, че Англия няма вечни приятели и врагове, Англия има вечни интереси. Пък дипломат си все пак, Младенов, не си зарзаватчия. 
А като се поразтърси човек, какво ли не му излиза в интернет?! Като една биография например... И какво се оказва - и ти си ми расъл под похлупак, сине майчин. Като Станишев, като Велчев. Ай не ми се обяснявай тогава за ДС и НАТО и кой какви заслуги имал и си приписвал. Гнус ме е от вас. 
И това да преглътне човек, ама като си решил да се омаскариш, докато не успееш, нЕма `а мирясаш. 
Що му трябваше да се обяснява на Ани Цолова и оня там до нея какъв бил Красимир Първанов и каква боклучава среда се създавала. Или като чуе "Първанов" и му пада пелената пред очите? Е, сега се обясняваш точно като путка какво си имал предвид, какво точно си казал и какво точно сме разбрали всички ние, останалите. Неандерталците. Стадото, дето ти плаща заплатата. Как грешно сме изтълкували това, дето си искал да кажеш, ама е прозвучало по малко по-друг начин. 
Само че, колкото повече се обясняваш, толкова повече водиш един монолог. На путка. Или вагина, така е по-културно.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

За Бога, братя, коментирайте!