09 април 2011

Де Ниро си е Де Ниро


Дори и в комедии. Дори и във второстепенни роли.
Току що се връщаме с Мишльо от кино - гледахме "Високо напрежение". Като екшън не е нещо особено, но го избрахме пред Love&Ribolove.net именно заради де Ниро. Именно присъствието му дава доста смисъл на филма, фабулата му е прекалено елементарна в интерес на истината - лузър, наркотик, бърз преход от низините до върха, тайна, която трябва да се крие, преследвания, мафия, спасяване със сетни сили и все пак интересен край. Благодарение на Де Ниро - появява се в средата на филма, ролята му е второстепенна, но последната му сцена е доста силна и изненадваща. Каквито всъщност сме свикнали да очакваме от нето. Всъщност, ако си струва да се гледа този филм, то е само заради Де Ниро - останалото е вече гледано, дъвкано и предъвкано.
Робърт Де Ниро не е единствено "Шофьор на такси" и "Жега"; нито пък "Анализирай това" и "Анализирай онова"; нито "Запознай се с нашите". Де Ниро има излъчване, има визия, има стил. Този човек, и на 80 да стане, пак ще е голям, пак ще играе силни образи, пак ще прави кино. 
И тук искам да покажа една реклама, която видях преди години, и която показва по-добре от всичко това, което Де Ниро казва с присъствие и визия.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

За Бога, братя, коментирайте!