21 април 2011

Будни съвести

Някой си Стефан Аврамов се е възползвал от конституционните си права и е сезирал Парламентарната комисия за борба с корупцията за ловните трофеи на Първанов . Повод да се пошуми за прословутите пушки на Президента и за убития архар (за когото така и не се намериха доказателства, а всичко е на принципа "една жена каза").
Нямам намерение да му ставам адвокат (на Първанов), просто ми е странна тази гражданска активност по поръчка. 
Така по времето на Костов едни пенсионери от нямане какво да правят се бяха събрали да защитават въведената от него пенсионна система. Бяха се организирали в интернет.
Така и по същото време един друг будносъветен гражданин оспори съдебната регистрация на НДСВ. Не че това спря царя де, но беше лек маньовър по негов адрес.
Преди това имаше Градове на истината, Села на честта и прочие седесардемократически образувания. Все такива спонтанно възникнали форми на будната обществена съвест.
Та сега и този калъф се е сетил да се чеше там, където не го сърби.
Странна е тази активност по определени теми и в определени моменти. Търсене на теле под вола - не само, ами и ще го намерят.
Дори май е въпрос на време Първанов да стане "Враг №1 на селищата от Тутраканската селищна система".
Ясна ми е и комисията - ще намерят нещо, което не е регламентирано, но тъй като в България поне на книга съществува разделение на властите, заключението на комисията ще бъде само с морална стойност. Но всички ще се убедят какъв недостоен и низък и корумпиран човечец е стоял начело на държавата ни цяло десетилетие. И това с менторския тон на Искра Фидосова.
Как да не му се зарадваш на такъв будничък и съвестен гражданин? Дето се върти, не спи и въобще вълнува се за съдбата на отечеството ни!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

За Бога, братя, коментирайте!