29 април 2011

Продуктова кифла

Очевидно колкото по-известен е даден човек, толкова по-малко мозък има в главата си. 
Ей, т`ва продуктовото позициониране не прощава на никого. Същото и бозата*. Вероятно Ленчето или е преяло с "Активия" по време на продуктовото позициониране в "Стъклен дом", или по време на снимките на самата реклама; все едно, чудя се с какъв акъл жена, майка на две деца пие и сяда зад волана да кара. Не зная, може да се е вживяла в ролята на героинята си във все по-малоумния сериал на бТВ и да се е взела нещо много насериозно.
Странното в случая е реакцията на Ленчето: 
"Готова съм да си понеса последствията. Ние сме като всички нормални хора и за нас няма извинение, когато сгрешим. Затова казах на полицаите да ме проверят така, както всички останали. Ще бъда глобена с акт, както си е редът. Взеха ми кръвна проба, но промилите не са 1,3, а много по-малко, иначе подлежа на други санкции. От Би Ти Ви, КАТ и моят адвокат ме посъветваха да не казвам точно колко са те, за да няма спекулации, каквито се правят много често с известни имена", обясни пред "Монитор" Петрова.
Направо да не повярваш всъщност каква благородна и великодушна душа е Ленчето - казала била на полицаите да я проверят така, както всички останали. Значи, оставам с впечатлението, че те всъщност за звъннали на всички патрулки в София да дойдат да си вземат автограф от нея. Дори са и обещали сигурно да намерят оня корумпиран гад, дето я арестува заради подхвърлената икона на Архангел Михаил. 
И още по-лошото е, че когато си пробил с роля в "Козият рог", когато си направил добра роля в "Граница", да се държиш точно като героиня от бозаджийски, пардон, сапунен сериал - очевидно е въпрос на манталитет.
Продуктово позициониране, какво да го правиш. Бозата също трябва да се рекламира.
Последствията са доста строги в случая - като за неосъждан и признал се за виновен (аз имам и силни съмнения, че промилите и са доста над граничните 1.2 ама са само съмнения). Чудя се само какво е пила, че да стигне въобще над 1 промил - все пак не е 100 кг, я има 55. И с кой акъл де ...? Но ... нашите закони са необяснимо меки в такива ситуации. Лошото е, че Ленчето се държи все едно е счупила стъклото на комшията си. Или е хвърлила хартийка в парка - ще се наведа да си я взема и да си я пусна в кошчето. Или са я хванали без билет в рейса. Все едно 5 дни преди това 6-има подрастващи не са били премазани от пиян шофьор с приблизително същите промили. Все едно Елена Петрова не е известна личност, която би трябвало да пази някаква линия на поведение. Сигурно на нея много и се иска да се нажули с гроздова, да мята гюбеци под звуците на "Доко, Доко" и да ма`а кебапчета. То си е въпрос на личен избор; само че като си публична личност, когато си пред очите на стотици хиляди подрастващи, ще трябва да се посъобразяваш. 
Я да погледнем как е по "белия" свят - Мел Гибсън го спират за проверка американски полицаи; той, кьоркютук пиян почва да псува евреите. На другия ден целия свят знае за това. След седмица Мел Гибсън се извинява както за поведението си (карал е пиян), така и за думите си (спрямо евреите).
Тайгър Уудс - бил кръшкал наред на жена си. Всички нормални мъже му казват "ми браво, пич". Само че не това мнение са рекламодателите му (те май всички са старчета над 70 и помпат "Виагра" три пъти дневно преди и след ядене и имат искрен повод за завист). И айде, за няма и месец Тайгър Уудс олеква с договори за милиони долари. Не че е свършено с кариерата му, ама натам вървят нещата. 
А при нас - Иван от "Сблъсък", Лора Караджова (която отгоре на всичко участваше в рекламна кампания "Не карам пил!"), Максим Стависки (и той), сума ти футболисти от Левски и ЦСКА... 
И какво от това? 
Пак са известни, пак са на екран, пак си вземат парите от реклами, договори, предавания и хората си ги носят на ръце и си ги харесват.
Какво пък, нали не са премазали нашите деца!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
* Боза - едновремешно определение за слаб филм. С всички основания може да се лепне на "Стъклен дом".

Няма коментари:

Публикуване на коментар

За Бога, братя, коментирайте!