04 февруари 2013

Неговото разкриване

Покрай 2-ри Февруари се сетих за следното:
Както вече знаем едно от най-важните неща за един гей* е неговото разкриване (ако все пак има някой, който не е в час с разкриването на гейовете, съответните среди имат грижата да ни информират и да ни държат информирани). За гейовете разкриването е по-скоро духовен процес, макар както и да го въртят, като го описват си представям нещо средно между "голата" донаборна комисия  ("Р-р-разтвори бузи!") и разкритието при раждаща жена. Казано на простонароден (негейски) език, разкриването е официалното уведомяване на родителите/роднините/приятелите си за нещо, за което те отдавна знаят или най-малкото се досещат. 
Моето скромно мнение е, че ако повечето родители реагират като тези на картинката много скоро модата да си "гей" и съпътстващите я глупости като гей-паради, права на гейовете, дискриминация, разкриване и т.н ще изчезнат от самосебеси. Но, за съжаление, е само карикатура.
И един виц по темата (btw в университета имах един колега, Светльо от Плевен, все се оплакваше, че само вицове за педераси му разправям! Нищо лично, Светльо, ама само ти се оплакваше.):

Майка и син вечерят. В един момент синът оставя вилицата и казва:
- Мамо, трябва да ти призная нещо ... Аз съм гей!
Минута мълчание, след което майката пита:
- И какво, лапаш пишки ли?
- Ами ... да, може и така да се каже.
- Яж тогава и да не си посмял втори път да се оплакваш, че не готвя вкусно!
________________________________________
* Къде изчезна хубавата българска дума педераст?

Няма коментари:

Публикуване на коментар

За Бога, братя, коментирайте!