18 февруари 2016

Едни съмнения


http://www.whatagreatbook.com/wp-content/uploads/Dreams-Doubts.jpg

Едни съмнения се породили у Бокича тия дни и се почна с масовото спиране на държавни поръчки - първо на търга за "Хемус", после и на тая за личните карти, и на тая за горските пътища (там изгоря бившата ми фирма, и тук поне е за добро).
Ей така, появили се съмнения за непрозрачност. Зародили се у тиквата премиерска от нищото, от въздуха, като червеите в месото в средните векове.
То съмненията за непрозрачност си ги имаше още когато обявиха спечелилите, визирам специално АМ "Хемус", дори тогава още се намериха хора, които си го написаха в прав текст кой стои зад спечелилите и колко ще ни струва, ама кой да чете? Тъпчо тогава го раздаваше тежко и беше над тия неща, Лилето обясняваше що било толко скъпо (нямало идеен проект, пък работния проект бил стар, пък не знам още какво си там имало, то колкото повече обяснения, толкова по-далавера има).
Изненадващата поява на съмнения у премиера неприятно се съчетава с новината, че Еврокомисията смята да свали мониторинга на Румъния след като вижда там реални резултати в борбата с корупцията и след като Бокича го насраха в Лондон с въпроси кога ще ги стигнем румънците
И Бокича реши да покаже кой кара влака. Взе мерки, демонстрира решителност, съмнения, при най-малкото съмнение - бам, няма държавна поръчка! На това едно време (едно време, едно време, преди 25-30 години) тогавашният пръв партиен и държавен ръководител му викаше "маньовър" и когато от Москва му говореха за перестройка, той им говореше за приземяване и снишаване да мине вятъра
Крайният резултат го помним всички, не беше в негова полза. Онзи хитрец не успя, и този няма да успее!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

За Бога, братя, коментирайте!