23 февруари 2016

Късметлия


 http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2013/10/11/article-2454735-18AE4F6100000578-577_634x414.jpg
Голям късмет вади с кандидат-убийците си Бойко Борисов.
Първо имаше един, още в първите му дни на премиер през 2009, дето беше звънял на 112 да заплашва Бойко. Имаше и други, дето си изпуснаха калашника някъде по трасето, и не го намериха овреме, та пак му се размина. И Доган щеше да го гърми по едно време, отделно и Йоца Амстердама си го е набелязал от 2003 -та и не сме чули да му е минало.
Сега и куршум в писмо му пратили, да се сеща.
Аматьорска работа, ще кажа аз!
Другите килъри например ходят та гледат маршрути на жертвата, па си избират места, оръжия, логистиката си мислят - откъде ще се изтеглят, с каква кола, трасета, па евентуално, ако стане някой фаул, какво да правят, кой ще ти се занимава да звъни по 112 или да праща писма? А и писмото, ако го пратиш с "Български пощи", те ония, докато го доставят, човекът може от две седмици да е покойник вече и няма и да разбере, че ще ходиш да го гърмиш.
Кой нормален килър ще тръгне да си рита трудовата книжка така аджамийската?
Късмет има в това отношение Бокича, спор няма, случил е на килъри. Възпитани хора, ще се обадят, ще се представят, ще кажат по какъв въпрос са, така и така, г-н Борисов, нищо лично, но такъв ни е бизнеса ... Късмет си е това, не като на Фатик, Кюлев, Георги Илиев, да ги застрелят на улицата без дори един телефон да им врътнат.
Ама, казва Бокича, ние много интереси засегнахме, с контрабандата (ей, тая контрабанда от Лондон я влачи още), с държавните поръчки, и шефа на агенцията за бежанците освободихме, това все интереси ... 3 млрд контрабанда, 1,7 млрд държавни поръчки ... 
Аз така, като го слушам, само го е поръчал шефа на Агенцията за бежанците. Няма начин, само той ще е, ма поне е аджамия, кара по официалния ред - с писма, с точно описание (макар и лаконично) ... де Луканов навремето да имаше тоя късмет!
Не, каквото и да си говорим, късметлия си е Бокича - това Кенеди, това Индира Ганди, Ицхак Рабин, Зоран Джинджич - там немаше лабаво, немаше глезотии като писма и обаждания на 112, там първо стреляха, пък после питаха. А тук се обаждат хората предварително, може нещо важно да прекъсват, а бе въобще, културна работа, не като преди.
Късметлия си е Бокича, късметлия!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

За Бога, братя, коментирайте!