23 януари 2016

Марга президент!



Във вчерашната новина, че Маргарита Попова възнамерява да се кандидатира за президент ми донесе моят кандидат за президент на изборите. 
Защо точно Марга ли?
Първо, защото навремето беше един от свестните министри в първия кабинет на Тъпчо, но загуби битката за съдебната реформа с физкултурника Цветанов и я пратиха в девета глуха. Може представата на Попова за съдебната реформа да не е била най-правилната и съвършената, но 6 години по-късно още си говорим за съдебна реформа и тя се прави от Кунева и Захариева.
Второ, Попова не се притеснява да си казва мнението, дори когато не съвпада с мнението на силните на деня, последната справка е разминаването с Плевенлиев онзи ден. Докато нашето мрънкало си мънкаше там под носа нещо си отвлечено, Марга си каза нещата право куме, та в очи. Ма к`во ще му се съобразява, ма бил президент, ма туй, ма онуй!
Трето, сравнявам кандидатите до тук - акад. Стефан Воденичаров, зад когото не знам кой стои; Плевенлиев (евентуално, ако не реши, че семейната му трагедия не е достатъчен повод да се оттегли от политиката), евентуалните кандидатури на Калфин (само за мис България не е бил кандидат досега), на Борисов, на Кънев + все още неизвестната кандидатура на БСП, въобще, не стават.
Има и още много. Едната Попова за 5 години струваше в пъти повече от юридическия екип на Плевнелиев, но кой да я слуша? 
Е що тогава да не дадем шанс на Маргарита Попова? 
Затова - Марга - президент!
Аз май намерих за кого да гласувам.

2 коментара:

  1. Много добър избор! Като председател на "Дружеството на анонимните нумеролози" горещо го подкрепям!
    Анаграмата на името й звучи толкова позитивно: МАРА ГОТВИ ПОПАРА. За разлика от един бивш, чиято анаграма беше ГОВНАР ГОИ ВЕПЪР (на нашенски: говнар угоява мъжка дива свиня).

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Гледам, че и в Дружеството на анонимните тъпанари имате добри позиции

      Изтриване

За Бога, братя, коментирайте!