18 януари 2016

Сезонът на референдумите

Като чух, че и Марешки говори за референдум, първата ми мисъл беше нещо такова.
Като заваляха искания за референдуми, та цяла неделя. Първо президентчето си мрънка под носа с повод и без, после Слави, сега и Веселин Марешки, и той инициирал подписка за референдум.
Ей така, тръгнал съм сутринта за работа, слушам радио през телефона си и изведнъж, бам: реклама, подпишете се в нашата подписка за референдум. Какъв, за какво, защо, не става ясно, рекламата ме препраща към сайт, където всичко ще ми стане ясно. И като провериш къде го сърби Марешки, ти става ясно, че покрай намаляването на броя на депутатите, падането на имунитетът (срещу болести, примерно), човекът се бори за напълно справедливи народни искания като отпадане на ограниченията за отварянето на аптеки и за регулация на пазара на горива, щото да бъдело евтино горивото и да пътуват хората на поразия.
Мамин сладък!
Кофти в случая не е, че се инициира референдум за нещо си. Лошото е че когато и шмекер с манталитет на квартален бакалин като Марешки почне да говори за референдуми, пиши я бегала тая, ще си останем само с приказките.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

За Бога, братя, коментирайте!