16 януари 2016

Незаконно

демотиватор Я ничего не подписывал и все еще президент - 2014-2-27Покрай записите на двете каки нашят тъпчо пусна нова мантра: не коментирал нищо незаконно
Може и да е прав Тъпанарят от Банкя, но има разлика между незаконно и невярно нещо. Пък и едва ли точно Бокича е човекът, който да е толкова запознат със законите, че да каже кое е законно и кое не; той още учи какво пише в Конституцията, но ако я учи така, както учи чужди езици има да чакаме.
Па сме малка държава и няма кой да го пита, "А бе, нашенец, то записът може и да е незаконен, ама това, дето го казват, вярно ли е?".
То по тая фатмашка логика, ако чуеш на стълбището, че Гошо от шестия етаж и жена ти ... то е незаконно и не следва да му обръщаш внимание.
Примерно.
Иначе е хубаво нещата да стават законно. Да вземем, например, един държавен глава: решава да се оттегли, то си има описано в законите на страната как стават нещата и се оттегля. Ако не стане по описания в закона начин е незаконно, значи държавният глава все още е действащ държавен глава. Ако в законите е предвидено отказването да стане с нахлуване на американската армия или пък обесване от бунтовници, добре, ако обаче всичко се свежда до един подпис под оставка, кофти. Щото в такъв случай законният президент на Ирак все още се казва Саддам Хюсеин, а Кадафи е държавен глава на либийската джамахирия.
Въобще, тая със законното, не до там законното и незаконното е сложна материя, не е за акъла на нашия Тъпчо и затова по-добре да се съсредоточи върху въпроса с опраскването на Янева.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

За Бога, братя, коментирайте!