17 ноември 2012

Господ е българин

Винаги!
Докато сме живи!
Докато има българи!
Помним и се гордеем!
Бяхме и ще бъдем!

2 коментара:

  1. Да бе, ако това ни е повод за гордост (за радост, разбирам, ама за гордост), че уцелил един вратата - егати нацията сме.

    пп. За протокола - футболен фен съм.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Приятелче анонимно, да ти обясня нещичко, очевидно не си го разбрал за тия години.
      Ние сме никои за хора като французи, англичани, германци, холандци. Особено в днешно време, когато те оценяват първо според парите в джоба ти. И след като за западноевропейците "българин" и "България" днес са синоним на корупция, бедност, мизерия, просяци и нелегални работници, такива моменти са едни от малкото, в които показваме, че и ние сме хора като тях, че и по-добри даже.
      Ние нямаме световно известни знаменитости - нито актьори, нито художници, нито режисьори; нямаме построени някакви архитектурни шедьоври или пък кой знае какви уникални природни красоти, които да привличат тълпи от туристи; нямаме кой знае какви победи на бойното поле - същото го имат и съседите ни, да не говорим пък за "великите" сили.
      Така че това ни остава - и колкото по-често, толкова по-добре. Не са много моментите във футболната ни история, когато сме се прегръщали на чужд стадион и сме празнували победи - и на клубно, и на национално ниво.
      А аз и до ден днешен се просълзявам, като гледам как се радват нашите след мача.
      Хората са казали: "Където е текло, пак ще тече!".
      Ти ако искаш се гордей, твоя си работа. Аз съм горд, радвам се, помня го вече 20 години тоя мач и чакам следващия такъв момент.

      Изтриване

За Бога, братя, коментирайте!