07 ноември 2012

Tράπεζα, τράπεζα

Запазена марка на бившата първа дама на СССР Раиса Горбачова при посещение на Запад (докато мъжа и беше Генерален секретар все още) било да си хареса нещо в някой магазин и да тръгне на излизане да се бърка да го плаща. Обикновено продавачите/собствениците на магазина настоявали да вземе харесания сувенир като подарък - в крайна сметка, покрай Горби-манията това си е била жива реклама. Само в един случай, май в Испания, имало no pasaran, чукнали и касовата бележка и си прибрали парите. 
Също като съветската първа (и последна) дама, Миро Трапезата днес е открил изложението "Месомания, Светът на млякото, Салон на виното" не без обичайната порция запазени номерца. Както пишат медиите:
Още на първия щанд министър Найденов опита шунка „Лира", като сам я разряза и провери дали е от чисто месо.„Страхотна е, браво и няма соя", подчерта той и продължи към следващите маси с апетитни хапки.
Как точно Миро реши, че в шунката няма соя, не мож` си обясня!
Малко след това той се спря пред конската пастърма „Хан Аспарух", от чийто вкус остана възхитен. Но и тук отново се изсипаха кум забележки към шефа на Агенцията по лозарство: „И мезето хубаво, и името хубаво.. само вино няма. Коев, ще те наказвам, няма да има 13-та заплата", пошегува се Найденов.
Видимо Коев не е чувал за номерата на Раиса Максимовна, пък и нещо не се е усетил откъде духа вятъра, щото малко по-късно:
След 4-5-тата забележка все пак Красимир Коев донесе бутилка червено вино, за да утоли жаждата на министъра.
Четвърта - пета? Коев?
Да оставим настрана дебелашката шега на министъра Найденова за 13-тата заплата, той Дянков принципно ги определя тия неща - ще има ли, няма ли да има, но като е толкова жаден Миро Трапезата, не може ли да иде до някой щанд и да си купи една бутилка? Министър е в крайна сметка, не е феланкишия, не работи за 300 лв на месец, нали? Аз съм сигурен, че ако беше поискал, от всеки един щанд щяха да му подарят само и само да дегустира тяхното вино и да му направи реклама като за шунчицата по-горе, но нейсе, толкоз му е акъла. А и Миро, видимо, мисли с червата, а не с главата си. Иначе не мога да си обясня как хем призоваваш фирмите-изложители да почерпят минаващите пенсионери, хем лапаш на корем и не плащаш; хем да ти се допие вино покрай хапването, хем да си министър, хем да искаш да е на аванта. И между другото:
Мирослав Найденов прекъсна обиколката си из щандовете, за да обясни пред медиите, че правителството води политика, която да направи всички тези продукти достъпни за всички българи.
След обяснението за политиката на правителството единственото, за което се притеснявам е, дали е имало кой да потупа господин министъра по гърба да се уригне?

Няма коментари:

Публикуване на коментар

За Бога, братя, коментирайте!