02 ноември 2012

Цветанов разкрива и обяснява

Но Киро беше далеч по-интересен. Той говореше с абсолютна категоричност и явно възприемаше уводната статия на партийния вестник, както истинските християни възприемат десетте божи заповеди. За него нито една дума не подлежеше на съмнение и всичко беше така, както беше написано. Фанатичният му тон и невъобразимата смесица от партиен речник плюс шопско-цигански диалект превръщаха и най-сериозната тема в жив каламбур. Твърде често Киро се отклоняваше от уводната статия и започваше да ни обяснява световните събития със свои думи:

— Сега империализмо прави сичко да ни отклонява вниманието. Тия дни американски учени казали, че видели да летат по небето некакви чинии! Може и паници да са биле, другари! И трудещите се в Америка гледат ли, гледат нагоре… и не виждат какви магии стават доле, по земята! Те това се казва диверсия!
Нито Киро, нито Тодор се смущаваха, че между техните слушатели имаше и хора с по две университетски образования.
 Георги Марков, "Задочни репортажи"
При всяко едно престъпление, което се извършва в страната, полицейските структури и прокуратурата си вършат добре работата, коментира Цветанов, цитиран от БТА.

По думите му обаче поради липсата на ефективна съдебна система тези, които са извършили престъпление не са там, където им е мястото, а при ефективна съдебна система България нямало да бъде оазис на организираната престъпност.
Глупако, глупако, нямате свършване!

1 коментар:

За Бога, братя, коментирайте!