04 март 2013

И до Полша се добраха

Прави ми впечатление засилената активност на "розовия" фронт в последно време. Първо, във Франция правителството планира легализирането на еднополовите бракове, което доведе до протест на десетки хиляди нормални французи в края на миналата година, а седмица по-късно и на контра-демонстрация от страна на гейовете и лесбийките. Почти по същото време в своята реч по време на втората си инагурация Барак Обама изрично спомена, че нацията не може да седи със скръстени ръце, докато техните гей-сънародници не са равноправни, а преди няколко дни атакува и Върховният съд на САЩ по въпроса. 
Руските гейове и лесбийки решиха да не изостават от тенденцията и също напомниха за себе си - макар, че на тях лично им престои много дълъг път на фона на забраните за гей-паради в Москва и редовните шамари, които отнасят.
А вчера и в Полша се шокирали и възмутили от изказване на Лех Валенса по техен адрес. До такава степен се шокирали, че никому неизвестната до този момент организация, наречена с помпозното и нищо не значещо име "Национален комитет за борба с езика на омразата и други престъпления" (добре, че са такива моменти, за да се разбере, че съществуват) се оплакала в Прокуратурата в Гданск, че с това си изявление Валенса: 
насърчава "насаждането на омраза срещу сексуално малцинство"
Кое не им хареса - това ли: 
Те трябва да знаят, че са малцинство и да се ограничат с малките неща, а не да се стремят към най-високите позиции"
или това
"Едно малцинство не бива да се налага на мнозинството",
Въобще, гейовете почват да се оливат в степента си на изнагляване - чуждото мнение 5 пари не струва, ако не съвпада с тяхното; правото да изразиш свободно мнението си е под въпрос стига да се разминава дори с малко тяхното; да не говоря за екстри като 8 деца или Нобел, които нямат значение, след като си засегнал нежната им гейска душевност.
И ако католическа и консервативна Полша се огъне и махне с ръка пред неистовото желание на швестерите да се чифтосват законно май не е далече времето, когато модерното днес ще стане задължително утре.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

За Бога, братя, коментирайте!