06 май 2013

И да не гледа Сънчо

Сънчо става на 54 години | infoPleven - новини от ПлевенЕдно време, като бях малък, като направех беля баща ми ми гласуваше огромното доверие да си избера сам наказание. Аз, с тъжен глас и възможно най-тъжната физиономия, на която съм бил способен, сам си налагах суровата мярка "Да не гледам Сънчо еди-колко си дни". Не се смейте, едно време нямаше компютри, интернет, видео и ДВД, а и телевизията беше с 3 канала - първа, втора и руската. Пък и аз в онази възраст нито "По света и у нас" гледах,  нито филма след него, така че си беше бая наказание. 
Нещо подобно му готви Тъпанарят от Банкя на Цветан Цветанов - нямало да е министър, ако тая с подслушването се окаже вярна. 
Ако се окажела вярна?! И как ще стане тая, след изборите прокуратурата, чийто главен прокурор ти "сам си го избра" ще се престраши да му повдигне обвинение ли? И къде ще го съдят, в СГС, чийто председател е семейната приятелка на Цветанов ли? Че то ако беше за обвинение, Цветанов си беше отекъл още когато разправяше басни за имотно си състояние и доходите си за 2004-2009 година. Или когато прочете стенограмата на горнооряховските лекари от трибуната на НС. Тогава му се размина, каква ни е гаранцията, че няма да му се размине и сега?
Ако Цветанов толкова се притесняваше за доброто си име, щеше да се откаже от имунитета си. Ако прокуратурата пък толкова искаше да излезе истината наяве, щеше да си води дело срещу неизвестен извършител и на 13 Май би трябвало да повдигне обвинение срещу Цветанов - изборите са минали, няма имунитет вече, а дали е народен представител ще се разбере след няколко дни. 
Но не, налага се да търпим поредната порция бойкоборисови бисери (като че малко ни бяха за 3,5 години), поднесени ни чрез медиите. И то не стига, че ни заявява в лицето "Цветанов остава", ами и продължава да демонстрира неграмотността и простотията си. Тоя тъпанар за толкова години така и не се научи, че в белите страни има върховенство на закона и дали Цветанов е виновен или невинен трябва да се произнесе съда, а не Бойко Борисов; че тия работи се оправят с доказателства, а не с клетви в децата си; че подобни закани ("Ако  Цветанов е виновен, няма да бъде министър повече") могат да хванат дикиш само и единствено пред електората на ГЕРБ, чийто IQ, нека не се лъжем, не надвишава IQ-то на стадо овце. Там може и да мине. В белите държави Цветанов не би имал шанс да стане министър, защото вече щеше да е най-малкото обвиняем. Но не и у нас. У нас е работяга, пчеличка, черноработник, и, о да, за малко да забравя - кошче за душевни отпадъци. 
Аз мога да ви кажа, че и без да чакам заключението на съд и прокуратура за вината на Цветанов той няма да е министър след 12 Май. И не само той, и Борисов няма да е. Въпросът е дали Цветанов ще е подсъдим или ще му се размине само с негледането на Сънчо за месец?

Няма коментари:

Публикуване на коментар

За Бога, братя, коментирайте!