29 септември 2012

Ёлка - Цепи-ленты

Веднъж вече постнах една песен на Ёлка тук, а днес с огромно удоволствие поставям и тази - просто е приятна за слушане. Специално аз си представям пиано-бар, сигурно е заради пианото. Ёлка има много топъл и приятен глас, не се изхвърля с екстравагантна външност или пък с някакви писъци и крясъци, които да нарича "пеене" (да ме прощават разните му Риани, Гаги и Мадони). Въобще, от целия албум "Точки расставлены" досега доста песни съм си харесал, свалил съм ги и познайте какво въртя по цял ден. А това и е четвъртият албум, тоест - пропуснал съм три до тук.
Има нещо друго обаче - руският е много богат език и позволява много интересни игри с думите; понякога с две-три думи се казва много, понякога една липсваща дума е достатъчна. Така беше и в "Сны", така е и в този случай: първо ми хареса припевът, после се заслушах в текста и така стигнах до свалянето на клипа. Но именно припева е много приятен и смислен и казва много с малко думи:
А мы перевязаны цепями и лентами
Большими надеждами и вечными "Но", "Но", "Но".

А мы с тобой связанны секундами вечности

Парим в бесконечности, вдыхая любовь.
Въобще, жалко е, че у нас на руската поп-музика се отделя малко внимание, почти всичко е ограничено до Любэ и Т.А.Т.У, а руснаците доста се развиха през годините, и то в много по-положителна посока от нас - ако нашите изпълнители навремето гастролираха в СССР, днес там никой не ги кани, че и на какво отгоре на всичко да ги кани след като върховният български музикален продукт (за съжаление) е ето това недоразумение. 
Слушайки Ёлка си мисля, че на много хора в България им липсва нормалната музика, нормалните песни, в които не се пеят откровени глупости или цинизми, липсва грубото и примитивно копиране на западните звезди, не прозира рамото на тате или на богатият "спонсор", няма цици, голотии, измислени скандали и прочие простотии made in Bulgaria.
И пак да кажа, приятно слушане.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

За Бога, братя, коментирайте!