13 септември 2012

На гол тумбак чифте закани

Тоя идиот ли е, много на сериозно ли се е взел, на уволнение ли го е дал, че му остава няма и година служба - ама както е тръгнал, ще ни вкара в беля с половината свят:
  1. Вчера се закани да пляска руснаците, въпреки че руснаците ако го плеснат, ще си намери работа някъде в Пакистан или Хондурас като мияч на чинии или като продавач в супермаркет в най-добрия случай. 
  2. Днес пък се изрепчил на холандците за Шенген, очевидно без да си дава сметка, че в сравнение с  парите, които управлява техния министър на финансите и размера на холандската икономика, нашия е като текезесарски счетоводител.
  3. Между двата тура пък шефа му го пуска за плашило на даскалите (оня пък нали го раздават каратист, само спортни зали са му в главата), но това очевидно е само да му поддържа тонуса.
В това да пляскаш руснаците няма нищо лошо, стига наистина да го направиш в съдебната зала. А не пред медиите, и то само нашите, и то преди да почнал процеса и да видим кой какво държи в ръката си Точно братушките имат един много хубав израз за такива случаи: "Поживëм - увидим"! Като си толкова смел, е ти летището, е ти билета за Москва, иди им го кажи на руснаците на място.
Да държиш остър тон на холандците за Шенген и да им обясняваш, че всъщност всичко ни е наред, а те се правят на интересни - върви, само ако си министър на вътрешните работи или правосъдието. Да свързваш Шенген с финансова дисциплина е нелогично и говори за липса на убедителни аргументи, за неумение да водиш диалог и за липсата на възпитание и уважение към събеседниците си. След като си финансов министър, си говори за финансите. Като това означава, че последното нещо, за което ще си отваряш устата е тяхната финансова недисциплинираност и твоята финансова стабилност, че и с назидателен тон, отгоре на всичко. Двете са несравними неща, и то не в твоя полза, Симеончо. Само погледни колко е БВП-то на Холандия и виж колко е нашето и тогава се обаждай. А най-добре ще е да си затраеш до момента, в който работната миграция ще потече в обратна посока - вместо ние да ходим да работим в Ниската земя, те да идват тук. И тогава и за Шенген дори можеш да се обадиш, щото вероятно още ще сме в чакалнята.
И изобщо, Симеончо - че си слабичък в главата вече знаем. Че няма да се изхвърляш така, ако работиш за някоя корпорация в Америка също ни е ясно. Не е ли по-добре да ти дадем в такъв случай чифтето пищови, дето си му толкова мераклия и да те пускаме по Балкана да гърмиш на воля?

2 коментара:

  1. Както хубаво беше написал някой оня ден - "В главата ми от няколко дни витаят мрачни мисли как да обявя война на Щатите, та да ни победят и да ни превземат - преди Дянков с неговите идеи окончателно да ни довърши".

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Като го замислях този пост, и в главата ми се въртеше ситуацията от Септември 1944 година - България е във война с Великобритания и САЩ от 14 Декември 1941, на 5 Септември 1944 СССР ни обявява война, на 8 Септември 1944 година ние обявяваме война на Германия и така на 9 Септември на практика сме във война с целия свят.
      Усилията на Дянков май ще ни докарат същото положение за много по-кратко време.

      Изтриване

За Бога, братя, коментирайте!