27 октомври 2008

Хелоуин, Коледа и други боклуци

Каква чудничка реклама погали моите уши днес! Канят дечица да празнуват заедно Хелоуин. С надяждане с тиквени пайове, маски на вещици и прочие простотии. Колко вярно е за съжаление, че българинът е по-голям турчин от султана, и по-католик и от папата. 

Кое дава сили на криворазбрания български бизнес да внася непрестанно западните поводи за празнуване? Как да не завиждаш на чехи и австрийци, които обявиха страните си за зони, свободни от Санта Клаус? Това ли точно внесохме от Америка - Санта Клаус и Хелоуин. Скоро ще дойде Коледа и ще се почнат едни коледни джингъли по всички радиостанции, ще въртят до спукване онази лигава песенчица на онзи гръцки педерас Джордж Майкъл (знам, че се пише с Т) "Last Christmas". Толкова ли нямаме коледни песни? Толкова ли сме се обезбългарили ние вътрешно, та масово търсим западни песни, които да ни създадат празничното настроение.

Затова няма да водя сина си в Макдоналдс и няма да пием Кока - Кола. Нека съм единствения, но поне няма да се крия от факта, че съм българин.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

За Бога, братя, коментирайте!