30 януари 2013

Размърдай си задника!

Размърдай си задника бе, хюмне.
На Острова не им за пръв път да си плашат гаргите с нас, няма и да им е за последен, както са тръгнали. 
Тяхна си работа - може наистина да се загрижили, може да вдигат пушилка, за да скрият по-сериозни проблеми - да се оправят. Уж са по-умни от нас, половината свят са владели. 
Но!
Вече не сме 2006 година, когато се усмихваме гузно всеки път, като ни сочеха с пръст колко сме недостойни за бялата им спретната европейска къщичка. Вече не е необходимо да обясняваме, че не цапаме, чистим след себе си и се къпем редовно. Затова, крайно време е на цялата тая антибългарска кампания, която се вихри във Великобритания да се даде официален отговор.
Крайно време е някой да удари по масата - след като сме в ЕС, значи ще се придвижваме свободно и ще работим където намерим за добре. Достатъчно ви търпяхме ограниченията, обвиненията в корупция (все едно сме само ние и само у нас), пренебрежението и високомерното отношение. 
Крайно време е да разберем, че имаме Външен министър - и то български външен министър, а не треторазреден секретар на хранилка във Вашингтон или Тел Авив. Крайно време е външният ни министър да остави за малко сирийската опозиция да се оправя сама и да обърне внимание на отношението на британците към нас. Крайно време е да вземем пример от румънците - Холандия ги спря за Шенген (заедно с нас, btw), те им спряха тировете с лалета. Крайно време е да си наместим гръбнака и да престанем да се държим като бедните роднини от провинцията.
Крайно време е някой да си размърда задника. 
Не че ония ще се трогнат и ще престанат - т`ва са нагли хора, те само от тояга разбират.
За нас става въпрос. 

2 коментара:

  1. Е ти пък! Защо да си разваля човечеца спокойствието. А и на бедните роднини от провинцията какво им е, кротуват си тихичко и демонстрират криворазбрано възпитание...Ако ни дадат ще вземем, като ни гонят ще бягаме.Що да се правим на хора и да си отстояваме правата?!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Е, той човека и без това след 6 месеца няма да е министър, вярно няма за какво да се напъва.
      Евродепутати имаме обаче ...

      Изтриване

За Бога, братя, коментирайте!