28 февруари 2014

Разузнавач и пожарникар

Г-н Бойко Борисов стана главен секретар, като преди това беше пожарникар, а аз съм бил разузнавач първа степен, така че в някои области съм по-компетентен от него. След като един пожарникар е могъл да ръководи тайните служби, един разузнавач дали може да ги води?
Принципно Росен Петров е прав - след като един пожарникар може, защо един разузнавач да не може?
Обаче ...
Пожарникарят не само е пожарникар, той е и каратист, и футболист, и кмет, и министър-председател дори беше, и художник май. И от толкова много професии очевидно не му е останало време да се занимава с гасене на пожари.
Разузнавачът също не пада по-долу. Сценарист, водещ, политик, боксьор и между другото офицер от полицията. Вярно, работил е като разузнавач в повече от скромната си кариера на офицер от службите, но като се има предвид субординацията и строгата йерархия в "онези" среди, вероятно цялата му работа се е свеждала до четене на папки, носене на кафе на старите пушки и 1-2 срещи с "оперативно интересни лица". А не бе, ще го метнат някаква новобранка да слухти по турско или сръбско направление, ей сега. 
Фани единия, та удари другия!
Въобще, ако обществото ни разчита хора с подобна биография, в която действителната им работа в органите и службите е записана в графата "Допълнителна информация", то в такъв случай по-логично е да назначат леля Пенка чистачката. Тя и без това цял живот чисти в министерството, надживяла е всички министри на прехода, и толкова папки с гриф "Строго секретно!" са и минали през ръцете, че е наясно с всичката организирана и неорганизирана престъпност в държавата и с връзките между политици и подземен свят.
Тя поне има повече стаж в МВР от Пожарникаря и Разузнавача взети заедно.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

За Бога, братя, коментирайте!