23 юни 2016

Кашкавал, сирене, кренвирши, АЕЦ



http://www.interpolezno.com/wp-content/uploads/2014/08/raznoobrazie-ot-sirena-25487-500x334.jpgГлавният прокурор Сотир се заканил тия дни да вкара някого в затвора, свързан с проваления проект за Втора атомна.
Странно ми е кого и в какво точно ще обвини прокуратурата, но както казват руснаците, поживём - увидим.
Примерно, може да привика за обяснения (и съответно, да го вкара в затвора) един от десетте най-цитирани икономисти в света, Симеон Дянков, който по повод на арбитража заяви, че "руснаците сме ги пляскали, и пак ще ги напляскаме". 
Или пък (защо не) може да привика Бокича да обясни там за трънския курс при пресмятането на стойността на централата и как България преди 4 години не можа да изтегли заем от 6 млрд лв (толкова щеше да е нашата част) да я построи, а сега изтегли 16 млрд наведнъж + 1,2 допълнително. Това са, като го смятам, 2 централи като Белене. Да видим по какъв курс и какво е смятал.
Или пък Делян Добрев, всепризнатият енергиен експерт с диплома за магистър по икономика на изкуството, да обясни как няма начин да загубим арбитража в Париж, примерно.
Все добри намерения, но аз съм скептичен за резултатите от нея.
Спомням си навремето прокуратурата се сепна и се втурна да проверява какво съдържат саламът, сиренето и кашкавалът у нас. Тема за сериозен размисъл, откъдето и да го погледнеш. 
Още чакаме резултатите от тази проверка да излязат, да разберем, ядем ли сирене с тебешир и кренвирши с тоалетна хартия или не? Като свърши тази проверка вероятно прокуратурата ще пристъпи и към АЕЦ Белене. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

За Бога, братя, коментирайте!