21 октомври 2011

Гроздето е много кисело

Преди известно време България беше прицел на подигравки в руските медии и в руското интернет пространство благодарение на Руслан Белий и Азис.
Ако случайно има хора, които още не са разбрали, че за пореден път сме станали за смях благодарение на костинбродския циганин, сега е момента да гледат внимателно. 

Само че наш Гъзис решил да не остава по-назад и решително отблъсква клеветата по негов адрес. Как ли - пак с видео, само че този път в предаването "Хрътките" по някой от каналите на бТВ.
Сергей Зверев
Хайде да погледнем двата клипа.
В първия руснаците просто са ни направили на руска салата с продукт, който гордостта на българския шоу-бизнес. Не че в Русия нямат азисоподобни същества - и Сергей Зверев, и Верка Сердючка (нищо че е украинец; в бившия СССР яко са омешани) са достатъчно педерообразни да си ги дискутират по шоутата. Само че това не са големите звезди на Русия. Докато у нас, по една или друга причина костинбродския гъзливец е най-най-най звездата у нас. И лошото в случая е не, че руснаците си правят ташак с Азис, а лошото е че са прави. Дисекцията на Руслан Белий е толкова вярна, че направо се плаша какво ли ще стане, ако се разрови из нета и открие и останалите клипове на Азис. Който пък, междудругото стана известен и с факта, че лично Кати Пери му е туитвала някакво си послание, в което го е нарекла "пеперудке". 
Голям повод за гордост, няма що.
Лошото в случая е, че ако голите зърна, близането на сладолед и яденето на ягодки плюс мачовците в кревата бяха актуални в клиповете на западните изпълнители пред 80-те, днес те не са. Затова и няма да ги видите в клиповете на западните изпълнители, а в източноевропейските са единици, основно на азисоподобните. У нас нямаше как да се правят през 80-те, такова видео беше абсурд да се появи в ефир, обаче днес, нали е демокрация - всичките ни клипове са такива (за чалга клиповете става въпрос). Все пак говорим за масовата, така наречената поп-култура. 
А ако разгледаме внимателно реакцията на Азис, тя не е нещо повече от реакцията на необразован констинбродски мангал, прекаляващ в своите 15 минути слава. Или както казва майка ми, "Смей се дрисльо, ма не ти е весело!". 
Верка Сердючка
Че Руслан Белий няма племенник е ясно. Че дъщерята на Азис (т.е. малко неграмотно мангалче) не е критерий, и това е ясно. Че интереса на руската публика към Азис е чисто комедиен - и това ли е неясно? Че клипа на Гъзис (поредният, в който той е нещастен и обграден от красиви мъже) е малоумен, изтъркан и плитък, и пошъл - то какво друго да се очаква от човек, който мисли с гъза си? Колкото до това, колко педерасти и курви има в Русия - вероятно са хиляди пъти в повече от тези у нас, но в момента за руснаците България е изостанала страна, чиято най-популярна звезда е педераст. Само че докато в руското шоу Руслан Белий обсъжда външния вид и творчеството на Азис и не напада българите и България, нашето цигане като няма какво да каже - и хоп, Русия е страна от курви и педераси. А водещата, вместо да го срита по епилираните крака, му се хили като зелка насреща и ах, имаш страхотен глас. 
Има друг път.
Да не говорим, че ако на Азис му се наложи да пее за/пред Путин, вероятно ще е неговия последен концерт и последното нещо в живота му изобщо. И не го знам къде ги е броил тия руски проститутки Гъзис, ама по пътищата на България основно проституират циганки. В западните бардаци проститутките от България също са циганки. И дори да има руски проститутки, за съжаление на Азис - те са във високия ценови сектор - там, където неговата Галка трудно би се котирала.
Писна ми от тоя. 
Чисти рускини от Клуцохор или Шекер Махала.
То не стига че е тотално тъп, прост и неграмотен. Не стига, че всяко негово произведение е тъпо, пошло, "скандално" (кое му е скандалното да си показваш гъза във всеки клип от 15 години насам?!). Не стига, че покрай него става ме за смях в страна, където жените по рождение са с леко поведение, а на мъжете им дай водка и не ги търси след това. Ама и тръгнал да се обяснява и да се оправдава, мангалът му със мангал. 
Отговор на руснаците са дали самите потребители от България - може да се види в коментарите под клиповете в youtube. То ако чакаме на Азис най-много да дочакаме поредната му порция творчество, приличащо на силно разредена храна втора употреба.
Ама ... каквато ни държавата, такава ни и звездата. Остава ни само да се утешаваме, че руснаците са алкохолизирани тъпанари и нищо не разбират от изкуство и шоубизнес.
Какво да се прави, не узря това грозде и това си е!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

За Бога, братя, коментирайте!