05 февруари 2013

Посрещане и изпращане


... президентът Обама, канцлерът Меркел няма да ме посрещат с военни почести от Берлин през Лондон до Вашингтон, няма всички директори на служби, най-големите в света, които идват да дават най-добрите оценки за мен като полицай. Няма как да имам ордените на Испания, на Франция за полицейските си дейности
Бойко Борисов по скандала "Буда"

Че почна от Слави Бинев, мина през Моника Йосифова и свърши при Тодор Живков и Царят - това едно на ръка. Че нищо черно на бяло няма втори ден като доказателство - това две.
Но!
За него, Тъпанарят от Банкя, най-важното, най-оневиняващото го било как го посрещали и какви награди му били давали.
Те хората у нас отдавна са казали "По дрехите посрещат, по ума изпращат", ама откъде да знае, сиромашкото?
Откъде да знае, че фрау Меркел се е здрависвала с откровени военопрестъпници и трафиканти като Хашим Тачи, и не само тя, и Бил Клинтън (айде, да не е Барак Обама). И това не ги прави по-малко военопрестъпници и трафиканти.
А нашият все пак е генерал!
Откъде да помни, че имаше преди него един, който дослужи само до полковник (дори държеше да се обръщат към него така - с "братко полковник") и си остана полковник 40 години, но когото също го посрещаха западните лидери и му строяваха почетни караули, и му сторваха ихтибар*, и се тупаха по раменете с него при всяка възможност и му викаха и на него "Евалла!" - нещо като congratulations.
И накрая забравиха всичко това.
________________
*почит, чест, уважение














Няма коментари:

Публикуване на коментар

За Бога, братя, коментирайте!