03 април 2018

Католиците и тортата за лесбийките




Съпрузите Мелиса и Аарон Клайн държали малка семейна сладкарница Sweet Cakes, която била специализирана на големи и скъпи торти за различни мероприятия. И ето че през 2013 г. те получили поръчка за голяма сватбена торта, при това за тематичен - сватбата била на две лесбийки. Сем. Клайн веднага отказали поръчката, тъй като независимо от еврейската си фамилия били ревностни католици и обяснили, че съюзът на две жени е грях. Отгоре на това нарекли хомосексуалистите и лесбийките "отвратителни". Поръчителите, в лицето на двойката лесбийки решили да не прощават на такъв ярък израз на хомофобия и завели дело срещу сладкарите.
Разглеждането на делото се проточило няколко години, но в крайна сметка сем. Клайн били признати за виновни и съгласно съдебното решение те трябвало да изплатят 134 000 долара компенсация на двете пострадали лесбийки плюс съдебните разходи. Жестоко, но напълно справедливо. Само че за семейният им бизнес това означавало крах - това била непосилна за тях сума. Наложило се да затворят сладкарницата.
Но изведнъж се оказало, че сладкарите имали много почитатели, в това число и American Family Association - анти-гей обществена организация, която се бори за запазването на традиционните семейни ценности. Членовете на тзи организация събрали 400 000 долара за сем. Клайн. За покриване на разходите по делото и просто за бизнеса им. Благодарение на тези пари семейството не само се разплатило с лесбийките, но и разширили бизнеса си, като сега имат много клиаенти, които се считат за хомофоби. Аарон и Мелиса са щастливи, че обидили двете лесбийки и загубили в съда, виждайки какъв тласък за семейния им бизнес излязъл от това!

2 коментара:

  1. Много ми хареса блогът ви! Едва напоследък го открих, но вече ще съм ваш редовен читател.

    ОтговорИзтриване

За Бога, братя, коментирайте!