27 юли 2019

0,1 % вероятност


Резултат с изображение за иван гешев, няма да се кандидатирамСамо преди 5 месеца Иван Гешев категорично посочи, че с вероятност 99,9% няма да се кандидатира за главен прокурор след мандата на Цацаров. 99,9% си е доста голяма вероятност, ако не сте забравили, едно време Тодор Живков печелеше с такива резултати изборите. 
От 5 дни обаче Иван Гешев е кандидат за главен прокурор на републиката.
Оказа се, че вероятността 0,1% би онази от 99,9%. 
Че Гешев щеше да е кандидат за заместник на Цацаров беше ясно още когато го направиха заместник-главен прокурор преди около година, а и преди това имаше индикации, все пак човекът идва от Специализираната прокуратура, която, ако се разрови човек, ще си спомни, че беше създадена по идея на Цветан Цветанов още по време на първия мандат на Борисов с цел да се бори с корупцията. Един вид родния еквивалент на ФБР. Е, за близо 10 години така и не чухме Специализираната прокуратура да е преборила някой корумпиран, повече си я ползват за бухалка по политическите противници и неудобните на властта публични личности. Едва ли и самият Гешев може да посочи без затруднения каква точно работа е свършил за всичките тези години в Спецпрокуратурата. Ей така, едно дело, започнато отначало до края, без съмнения, без проблеми, напълно прозрачно за публиката. В последната година - година и половина Гешев започна да трупа точки по разни горещи за обществото теми, като се почна от делото "Иванчева", та се мине през делото за фалита на КТБ и всяка една акция на прокуратурата и всеки един скандал в държавата. Последните му изявления са около хакването на сървъра на НАП са по-скоро смехотворни, отколкото да уверят обществото, че Иван Гешев е точният човек на точното място. В повечето случаи изявленията на Гешев по-скоро навеждат на мисълта "Кой му даде дипломата на тоя?", но пък да не забравяме, че все пак момчето е завършило прочутата Магнаурска школа в Симеоново.
Пак ще се върна на делото "Иванчева", там според Гешев всички бяха светнали като коледни елхи, а до този момент няма логично обяснение защо Иванчева беше "светнала" само на опакото на ръката си и по върха на носа си и как е броила пари по този начин? За изказванията му пък около източването на НАП няма смисъл да се спирам, очевидно човекът си гаси компютъра от щепсела. 
Изказването му пък за свободите и разделението на властите пък въобще поставя на дневен ред въпроса оти ги ручахме жабетата тия 30 години? Може и да не е по вкуса на убедените демократи, но пък съвпада с мнението на Тъпанаря от Банкя.
Всъщност Гешев много напомня ранния Цветан Цветанов. Демонстрация на компетентност и професионализъм за пред медиите и резултат нула.
Номинацията на Гешев, за негово съжаление, идва след една друга номинация, която спечели преди 7 години, известна на обществото ни като "Ти си го избра!". Разликата е, че ако тогава проформа имаше и други кандидати, сега състезанието не само че е само с един кон, ами и го пускат на метри от финала.
Някой въобще съмнявал ли се е в този 0,1% вероятност?

Няма коментари:

Публикуване на коментар

За Бога, братя, коментирайте!