06 февруари 2020

Госпожа външният министър в услуга на Големия брат

Резултат с изображение за „екатерина захариева“
Госпожа министърът на външните работи
Според изказване на госпожа Захариева от днес, забраната на съдия Андон Миталов да влиза на територията на Съединените щати не само е оправдана и не е в ущърб на България, но е и напълно в интерес на страната. 
Едно на ръка, че госпожа министершата в случая се явява като прес-аташе на Държавния департамент, а не външен министър на независима и свободна държава, но нейсе, ние сме свикнали още от времето на Еврейчето от вицовете и Хюмнето гео-ориентацията на външния ни министър да е с лека чупка в кръста спрямо Големия брат. Странното е, че става въпрос за магистрат, за съдия, който би трябвало, поне на хартия, да бъде честен, морален, неподкупен (тоест, некорумпиран) и когато в един момент от някоя дълбока канцелария в дъното на някой коридор на американската администрация ти кажат "А бе тоя няма да го пускаме на наша територия, щото е корумпиран" най-малкото е обидно. И непонятно, нали не сме корумпирани? Нали имаме цял букет от органи, които се занимават с борбата с корупцията - като почнете от полиция и прокуратура и свършите до ДАНС и КПКОНПИ. А, и специализирания съд, да не забравим отрочето на Цветан Цветан. Та, нещо така малко е непонятно как така от нищото се появи корумпиран магистрат на висока позиция и нашите служби научават за това от американския посланик.
Резултат с изображение за „соломон паси“
Еврейчето от вицовете
Е, можеше и по-лошо да бъде, можеше и да е от тогоанския или монголския.
Но да се върнем на госпожа външната министърка. 
В духа на социалистическите традиции вместо поне да се направи на изненадана и да поиска обяснение как може да сочат страната ни като корумпирана, вместо да привика посланика и да поиска доказателства за твърдението, тя се задоволява с постния коментар "След като са обявили името, това означава, че американските власти са имали достатъчно данни за извършване на тези действия ...", разбирате ли? Било за наше добро. Сгрешили сме, но Големия брат затова е голям брат, за да те напътства и да ти посочва недостатъците, за да се поправиш.
Резултат с изображение за „николай младенов“
Хюмнето
Отделно от това, американската амбасада спомена, че името на корумпирания магистрат всъщност е първото от един дълъг списък. Нашите власти, естествено, гледат с кучешки поглед и по кучешки вярно, все едно става въпрос за чиновниците на Османската империя. Или не, на БСП. Нали така, щом е корумпиран чиновник, той или е от БСП, или е назначен по времето на Орешарски, най-вероятно нарочно. Не случайно това е съдията, който пусна Николай Малинов в Русия, няма начин този да не е корумпиран. Дори сигурно има и нещо вземане-даване с руското разузнаване, не е чиста тая работа.
И това всичкото се развива под благия поглед и нежната усмивка на госпожа министъра, която спазва добрите традиции на своите предшественици, които също като нея работеха в услуга на Големия брат.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

За Бога, братя, коментирайте!