03 септември 2020

Да построиш комунизма


Александър Ненков: Съпругата ми ще напусне „Булгартрансгаз“

Като цяло не успяхме да построим комунизма. Нито у нас, нито в СССР. 

Е, някои успяха да го построят за себе си, в лично качество, в ония години. Къща, вила и кола, тлъста заплата, висока позиция, връзки с още по-нависоко, пътувания в чужбина, пазаруване в Кореком. Децата на онези малцина щастливци формираха т.нар. "златна младеж" на комунизма.

Това обаче беше в ония години.

Има и хора, които построиха комунизма и след 1989 г., например семейство Ненкови. Бащата, старият Ненков си отлежа 9 години рахатлък в Конституционния съд, гласува становища по закони, гласувани от сина му (кой ще ти гледа за конфликт на интереси), па накрая взе, че рече в едно интервю "Голям комфорт е това Конституционния съд". Разбирай, 9 години тлъста заплата, служебна кола, кой знае какви други благинки има за конституционните съдии, работа от дъжд на вятър. 

Госпожа Ненкова пък да вземе да се окаже заместник на Бойко Борисов в Столичната община по времето, когато Бойко го раздаваше general-leutenant meyr. Случайно вероятно, или пък е ултра- хипер- мега специалист и просто общината аха да пропадне без нея. 

Синът им пък, младият Ненков навремето беше най-младият депутат в Народното събрание, и като влезе в това Народно събрание, та не излезе 9 години. За 9 години дослужи до заместник-председател на ПГ на ГЕРБ, което си е постижение, на 36 години все пак е момчето, още малко и за президент може да се кандидатира, да не говорим за опциите в чужбина. Съпругата му пък, младата госпожа Ненкова, се оказа много висококвалифициран специалист в областта на газопроводите, газоснабдяването и газопренасянето и съвсем случайно малко след вземането на властта от ГЕРБ се паркира в Булгартрансгаз. Още по-случайно шефът и извън работно време се е явявал неин кум, ама това извън работно време, по време на работа човекът е строг, но справедлив. Госпожа Ненкова, може да не се съмнявате, е била на висока заплата, в БТГ ниски заплати няма. До колкото знам, в момента в БТГ ситуацията е "роднина-милиционер, роднина - милиционер", като роднините до един са свързани с ГЕРБ, а милиционерите са все бивши борци от тихия фронт. Е, чат-пат и някой бачкатор, все някой трябва да бачка. Но не очаквайте да видите някъде Пламена Ненкова с каска на главата да полага тръби или да смята дебити на помпените станции, не, тя е по проектите. Е, вярно, изгоря и службицата преди време, но, вярвам, с нейните способности и квалификации вероятно се е пласирана на по-интересно място.

Та да му се чудиш на младия Александър Ненков, след като така успешно е построил комунизма едва на 36 години, защо не му се живее в България?

Няма коментари:

Публикуване на коментар

За Бога, братя, коментирайте!