18 април 2021

Техният 10-ти ноември

Котката на своя пост
 Когато се роди синът ми, като ходехме при моите родители Парашкева беше още жива, ама момченцето новородено, бебе още, тя животно, колкото и да е чисто, пак разни паразити може да му лепне, та ги криехме взаимно един от друг. Криенете обикновено се изразяваше в това тате да гушне животинката и да я занесе в една от стаите, където да я затвори с думите “Дойде и за тебе 10-ти ноември". Да кажа, че Парашкева гледаше като Тодор Живков на 10-ти ноември ще е пресилено, животинката си беше прирордно интелигентна (все пак аз съм я възпитавал), та се отнасяше към ареста си с разбиране. 

Не мога да кажа същото обаче за парламентарната група на ГЕРБ и Тъпанаря от Банкя в частност. Едните са като изгубено стадо овце, не знаят ни къде да идат, ни какво да ядат, ни що да правят, няма и кой да ги издои, да ги почисти. Попадането им в ситуация „Сами срещу всички“ само лъсва липсата на парламентарен опит - и това хора като Лъчо Мозъка, младата надежда на парламентаризма ни Александър Ненков (на 37 години има 12 години трудов стаж като депутат), които от 2009-та не излизат от Народното събрание. Тези хора изведнъж се събудиха от летаргията, в която се намираха, няма го вече Бащицата да им казва какво да правят, та трябваше сами да се справят със задачата. Не им се получи особено, но все пак говорим за Конституцията на страната и тия юнаци така и не научиха, че има един чл.83, в който се казва: 
Народното събрание и парламентарните комисии могат да задължават министрите да се явяват на техни заседания и да отговарят на поставени въпроси

Пък после се сърдят, че на единия му викат „Мозъка“, па на Цветето му затвърдиха прякора ПКП. 

Също така има и един чл.111, който урежда оставката на Министерския съвет пред новоизбраното Народно събрание. Дали да е лично в Парламента или дистанционно, по пощата с някое мюре не е казано, но пък е казано следното:

 В случаите по предходните алинеи Министерският съвет изпълнява функциите си до избирането на нов Министерски съвет

Днешната пресконференция на Бойко просто за пореден път показа какъв прост човек имахме 12 години начело на държавата - прост, необразован, глупав, тъп и неграмотен. То не беше раздаване на депутати под наем (не е само този път, то не бяха „моите“ депутати, то не беше „те да предложат, ние ще го гласуваме“), то не беше неглижиране на парламентарния контрол, то не беше кафе с оставка с председателя на Народното събрание.

Просто за тия неграмотници дойде техният 10-ти ноември. Ако не са го разбрали досега, ще го разберат на следващите избори.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

За Бога, братя, коментирайте!