06 април 2021

Четата на спасителите

Първо беше Жоржи. Ако не си спомняте, той взе 17% на президентските избори през 92-ра. 17% на избори с над 5 млн гласували, това са около 800 000 гласа! И това само с две реплики: "Не ме гледай умно, българино!" и "Кажи си приказката, Бероне!". Не, не ми обяснявайте, че 800 000 души са ходили да му четат обещанията и програмата, няма такъв филм. Жоржи си беше и си остана най-обикновен палячо и шут, но се пишеше политик. То не беше баща-основател на СДС, то не беше супер-успешен сценарист в Холивуд, то не беше треньор на олимпийския отбор на Великобритания по фехтовка и лично на Негово Височество принцът на Уелс и това всичко заебано нейде на майната си и си дошъл у нас да работи на полу роду за едната гола заплата.
Да бе!
После, в началото на века се появи Царят. Негово величество беше още по-кратък и лаконичен, каза "Вярвайте ми!" и хората така масово му повярваха, че за разлика от Жоржи, който вкарваше по 10-12 човека в Народното събрание, Царят вкара 120 депутата наведнъж, отделно една специално създадена партия-фантом му открадна 3,5% от гласовете. Там циркът беше голям, то половината депутати дори не бяха и сънували някога Народното събрание, в следващия момент се оказаха вътре за 4 години! И както споменах, Царят каза "Вервайте ми!" и народът му поверва. Е, тая с 800-те дни не стана, хората пак си останаха бедни, но по негово време влязохме в НАТО, а в лично качество човекът си върна имотите, малко ли е? Е, и некои курви направиха много пари, както пее Ицо Хазарта, бая позахлебиха покрай Величеството, но това е тема на друг разговор.
След Царя се пръкна Бойко. За Бойко доста съм писал в блога си, единственото, което мога да добавя е че това е съвършенният популист. Прост, необразован, алчен, арогантен и нагъл, и тази карикатура е начело на държавата от 12 години. Преди това си игра на кмет на София, само си спомнете колко пъти пуска водата в езерото "Ариана". Отделно ходеше като изоглавен да асфалтира наляво и дясно, отделно по негово време се оказа, че са му фалшифицирали подписа под една далавера с едни имоти за сина на Иван Драшков - бе как от толкова кметове след 1989 година само на тоя му фалшифицираха подписа? Да не отварям уста за излагациите след 2009 година, като министър-председател вече. Само да спомена, че още я измазваме оная стая на КПП Малко Търново, дето като я измажем, и ще ни приемат в Шенген. Но пък народът си гласува за него като за спасител. То вече и не гласува де, Бойко отдавна е усвоил сталиновият принцип, че е важно кой брои гласовете и се подсигурява там да не стане издънката. 
Бареков ще го пропусна, там беше ясно, че тоя Спасител няма да става и че той ще е активен докато съществуват парите на КТБ. Благодарение на тези пари стана и депутат, и евродепутат, стига му толкова - 4 години по 5000 евро на месец не са малко пари, няма какво да го мисля. 
Сега обаче идва Слави. Слави, който не участва в нито един предизборен дебат, който си избра никому неизвестни хора за депутати (подобно на Царя), който има дебилни искания за промени в изборните правила, който без дума да каже излезе втори на изборите онзи ден. С една телевизия само. Нищо няма да направи, нищо няма да се получи - единственото, на което се надявам е наистина да си удържи на думата и да не влиза в коалиция с ГЕРБ, БСП и ДПС. За широка част от хората Слави е собственик на корпорация, която си направи телевизия, а след това и партия. Но за около 17% от населението Слави е спасител. На инат ли гласуваха за него, много ли са дебилчетата, които израстнаха с "Шоуто на Слави" по телевизията, не знам, но Иво Христов има много сериозни основания да каже "80% от българския народ са дебили".

Няма коментари:

Публикуване на коментар

За Бога, братя, коментирайте!