16 април 2023

Защитник на българите с ограничена зона на действие

 В началото на руската инвазия на украинска територия Копейката изведнъж силно се загрижи за правата на бесарабските българи. Търча до Украйна да ги защитава, прави пресконференции да се обяснява как нашите спецслужби го нагласили пред украинските, как му ударили украинците черен печат в паспорта и сега в следващите 10 години няма да има кой да ги защитава българите в Бесарабия, как скоро ще изпратим българи на фронта да се бият за Украйна и прочее опасности. Помежду опасността етнически българи украински граждани да бъдат мобилизирани в украинската армия (съгласно законите на всяка една нормална страна) разбрахме, че украинците са забранили българския език за бесарабските българи и че им организират Възродителен процес, но най-голямата заплаха си остана, естествено, опасността да изпратим българи да се бият за украинците. 

Което Копейката няма как да допусне!

В същото време обаче до нас, не толкова далече като Бесарабия, е Македония, където и без война и военни действия можеш да пострадаш, ако си българин. Македония, в която да си българин е престъпление, а омразата към българите е национален спорт. В Македония, където "за българин полиция не се вика". 

Да сте забелязали Копейката да се е засилил да защитава правата на македонските българи? Да сте забелязали да се е изказвал срещу насилието срещу тях и потъпкването на правата им? Да сте забелязали Копейката да прави пресконференции и да се оплаква от македонските граничари? 

Няма и да забележите. Едно е да се правиш на герой на гърба на имагинерни заплахи, друго е да станеш герой, като се бориш срещу реални опасности. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар

За Бога, братя, коментирайте!