29 март 2015

Победител

Симеончо - награден!
Призовата тройка
Събитие: Първи Детски турнир по боулинг. 
Място: Плейграунд в мола на "Цариградско шосе".
Участници: дечица от първи клас на 125-то СОУ.
Понеже търчах цяла сутрин напред-назад, а и не разбрах в колко часа точно трябва да отидем, затова се пласирахме за втория тур.
Добре, Симеончо се падна с още 2 момиченца да играе и това въобще не се оказа предимство за него, защото първото се оказа победител в първия кръг, и то с разлика. 
Но-о-о-о ... Симеончо е Симеончо, от всички турнири, в които участва през месеца най-малко съм очаквал да спечели нещо тук, но какво да се прави, талант.
За пръв път игра боулинг на истинска писта, с истински кегли и истинска топка, за пръв път направи страйк, за пръв път спечели на истински боулинг, а точките му се оказаха достатъчни за ІІІ място и медал (първите две места ги взеха две дечица, които имаха точки и на първия кръг).
Е, то в течение на играта стана ясно, че принципно събарянето на кегла си е успех, но все пак какво да искаш от деца в първи клас?! Топките са тежки, децата не знаят нито как да застанат, нито как да пуснат топката, нито как да замахнат, а бе въобще голям майтап беше отстрани. Стигна се и до сълзи на нашата пътека, защото едното момиченце победило предния кръг с разлика, а сега беше последна - рев, сълзи, драми (а майката е неква çok güzel Наташка, така че, нали ме разбирате, трябваше да утешаваме детенцето) ... бе то сложно стана.
А накрая всички получиха дипломи и награди, така че сълзи тогава нямаше.
Но все пак, Симеончо взе медал само с участие в кръг, което за нас вкъщи си го прави чиста проба победител. Първи медал му е, в каквото и да било. Вчера цял ден се разкарваше с него из апартамента.
Победител!
А това до Симеончо е Лора
Таблото в края на мача


2 коментара:

  1. Отговори
    1. Симеончо цял ден се мота с медала навсякъде - на плуване, до Декатлон, до пазара, в магазина. И врабчетата навън разбраха за третото място.

      Изтриване

За Бога, братя, коментирайте!