09 септември 2015

Съмненията на г-н министъра

Много е вероятно, те руснаците и на това му викат "хуманитарна помощ", не само на сухото мляко и аспирина. 
Също така не будят съмнение и чистите помисли на г-н министъра на отбраната, както и на г-н министъра на външните работи, който е отказал въздушният коридор на руските самолети.
Едно такова неприятно усещане остава обаче, като се сети човек за взрива в Анево преди три месеца и информацията от Ройтерс, че пострадалите са тествали оръжия за сирийската опозиция
Тогава г-н министъра нямаше никакви съмнения. Всъщност, тогава и самият министър никакъв го нямаше, покри се някъде, но това е друга бира. Тогава и външният министър се направи на две и половина, все едно пиратки по Нова година са гърмяли американците.
Аз отдавна съм споделял съмненията си, че част от нашите министри се назначават директно от отвъд Атлантика. Навремето Соломон Паси беше повече служител на Държавния департамент, отколкото министър на българското правителство. Същото беше и с Дянков, но толкова назначения, колкото са в сегашното правителство не е имало (Митов, Ангелкова, Христо Иванов). И най-обидното е, че сегашните просто са изкарали някакво двуседмично курсче (за нови световни лидери например) и аре, чупят стойки, вземат решения, изразяват съмнения.
Не е зле Даниел Митов да има едно на ум в бъдеще, това може
и да не е само карикатура
В развитието на темата от Външно министерство са съгласни да пуснат руските самолети само след проверка на българско летище.
Как си я представя тая министърчето не ми е ясно, най-много да си изяде боя някъде след време, те руснаците имат добра памет и дълга ръка.
Лошото в случая е, че отново го играем болонката на американците в Голямата игра.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

За Бога, братя, коментирайте!