03 октомври 2017

Чел Цецко конституции

Честно казано, липсва ми времето, когато Цветан Цветан беше вътрешен министър. Много на сериозно се беше взел тогава, в смисъл, реши, че след като вече е министър, значи е много умен, а след като е много умен, значи е много важно какво казва. Ех, какви чудеса върши едно назначение!
Цецко сега нещо се е позасилил да върне миналата слава, почнаха да му се привиждат военни положения и севернокорейски лидери и взе да се изказва умно и на голямо. Чак и Конституцията на страната прочел, там и членове цитира, и алинеи ... Малко ли е, цяла Конституция да прочетеш? Ние Тъпанаря от Банкя вече десет годин` го чакаме да я прочете, на ароматизатор за тоалетна да му я бяхме напечатали, да я беше прочел досега, а Цецко за една вечер само - раз-раз, нема лабаво! И на другата сутрин, молим, заповядайте, чл.105, ал. 5 ... да цъкаш с език и да му се чудиш къде го побира този мозък, не му ли стиска черепа? 
Па тая Конституция не можа ли по-раншко да я прочетеш, къде 2009-та, да не се излагаш като кифладжия толко` години?
И сравнение със Северна Корея извади, дето Ким Чен Ун метна чичо си гол на кучетата и дето разстрелва министрите си със зенитни оръдия, че няма по-дребнокалибрено оръжие.
Само дето, скъпи ми Цецко, в оная Северна Корея, дето я споменуваш, хората са разделени на 51 социални категории. Петдесет и една! Вярно, категориите са повече политически, а не според уменията им; имат една категория, наречена "лоша кръв", която се отнася за потомци на южнокорейци, за хора с южнокорейски произход. За тях много пътища в живота са затворени, само защото дядо им/баба им е родена в някое село в днешна Южна Корея. За категория "лош мозък" не знам, съмнявам се да имат. Но за теб няма страшно. Ти и там щеше да си един най-обикновен прост севернокорейски милиционер (и това ако имаш късмет), с тази разлика, че при онзи режим няма да можеш да станеш министър.
Та така, и нашето коте, и то чело книжки, че и не какви да е, а конституция.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

За Бога, братя, коментирайте!