06 октомври 2017

Къде са специалистите?

Едно време този въпрос го задаваше директорът на Софгркомбитус. Пред него стояха двама души на кръст, единия му се явяваше братовчед, а до него беше първата дъщеря на втората му (на директора) балдъза, а местата на специалистите "Розово", "Райе", "Баданар" и т.н стояха празни.

Шуробаджанащина отвсякъде, като на Делянчо схемата, ама не затова ми е мисълта в момента.

Покрай сухото обаче, обикновено гори и суровото, та покрай Делянчовата верига роднина-съученик изгоря и съпругата на депутата от ГЕРБ Александър Ненков Пламена Ненкова. Дет` се вика, падна жертва на приятелски огън.

Това, дето ме сърби обаче не е дали в БТГ има друга шуро-баджанашка схема, то това си е ясно, те комсомолчетата на ГЕРБ отдавна са на хранилка там. Друго е интересното: според думите на Ненков, съпругата му била суперквалифицирана, дори благодарение на нея БТГ спечелил 5-6 европейски проекта.

Гледам и профила на Пламена Ненкова в Линкедин, гледам го и се чудя какви ли ще да са били тези проекти и какъв ли ще да е бил нейният принос, при положение, че почти 5 години е била Head of Interneational Cooperation&Protocol Department? В смисъл, колкото и завързано да звучи, реално е позиция на секретарка, пишеш покани, поръчваш баджове и папки и отговаряш на и-мейли. И друго ми е любопитно, как човек, който е завършил УНСС и е изкарал някаква магистърска степен по политически науки успява да се пласира в БТГ? Ще ви дам жокер, скокът става през 2010, малко след като ГЕРБ дойдоха на власт за пръв път. Не през 2006, не през 2002, колкото и да я четкат и тате, и кума и, не, през 2010 г. Що пък точно в БТГ, а?

И откъде-накъде Александър Ненков ще взема решения вместо Пламена Ненкова? Откъде-накъде някой външен човек, та бил той и депутат, и министър-председател ще решава кой ще напуска една фирма, тя била тя и държавна? Пламена Ненкова с кого е подписала договор, с Александър Ненков, с Бойко Борисов или с шефа на БТГ?

Пък ми дойде на акъла, ако Пламена Ненкова беше такъв блестящ професионалист, защо шефа и не се появи публично да я защити и да отсече: "Тя ни върши работа, остава и толкова!". Е вярно, шефа и е кум, и се оплете нещо там в сроковете, но никой не си застрелва ей така работните коне и хората, които му вършат работа. Или пък, защо Делян го защитават, а Пламена - не?

Не че Пламенчето гладно ще остане, той мъжа и няма един работен ден през живота си, от 10 години работи "депутат" па не е умрял от глад; свекъра и свекървата и те са от големото добрутро, пък и да не забравяме, че е много квалифицирана, ще се пласира където трябва. Или ще я пласират, все тая. И пак ще е на някоя държавна хранилка.

А специалистите къде са? Ми те са на своите трудови места, не го ли чухте човека във филма?

Няма коментари:

Публикуване на коментар

За Бога, братя, коментирайте!