05 април 2020

Победителят на грипчето

Той Е! 
Много хора са го отписвали, ако не знаете. Вероятно
са му писали нещо такова: "Киро, да умреш дано, аз
те отписвам".
Той е Киро! И не само Киро - той е СуперКиро, той е Киро победителят на грипчето! Тези, които до вчера го наричаха Киро Гела, зализаният педераст или Делиорманската мастия днес треперят и се крият в миши дупки, от малки по-малки! 
Киро не само осъществява многомилионни инвестиции на страната. Киро не само създаде от нищото отбор-хегемон, отбор-мечта, отбор, който никога не губи и който е непотопяем като "Титаник". Киро създаде от себе си един победител! Победител в живота, не в бизнеса, не във футбола, не в корабостроенето, не, Киро е над тези дребни неща, те са само част от пейзажа, те са подробностите, които трябват за фон, за да изпъкне по-голямото, по-значимото, по-важното. А по-важното е какво е направил Киро. А какво е направил Киро?
Киро е направил много неща. Един ден сигурно ще ги пишат в учебниците, но засега още ги няма и затова се налага да се прибягва до услугите на услужливи лайняни сайтове като Блиц. Така простосмъртните хора могат да разберат, че всъщност коронавирусът за едни може да е смъртоносна опасност, но за Киро е едно най-обикновено грипче. Вирусче, което Киро е победил ей тъй, между закуската и обяда. Двубой, сравним с двубоят на века във всяка една спортна категория - и с "Мача на века" между Италия и Германия на мексиканския мондиал през 70-та, и с  Битката в джунглата - двубоят между Мохамед Али и Джордж Форман и с още десетки хиляди, но победата на Киро над КОВИД-19 изпъква над всички.
Киро показа на всички как трябва да се воюва! Киро показа на всички как трябва да се побеждава! Фактът, че Киро беше приет в частна болница без инфекциозно отделение и заради него персоналът на болницата беше две седмици под карантина не бива да отклонява фокусът от основното - Киро вече говори за вируса като за "някакво грипче". 
Снимка на Kiril Domuschiev.
Мазно, просто и зализано
Епохално събитие! Чутовна победа! Победа, която трябва да влезе в аналите на българската армия, и без това от 70 години нямаме спечелена битка, то никакви битки нямаме, никакви успехи на бойното поле нямаме, ето една чудесна възможност да опресним списъка с бойните подвизи на славната българска армия! Ето за какво трябва да има парад на 6 май, не за някакви там избити византийци преди повече от 1000 години или за превземането на 3 купчини камънак, което някои наричат "Превземането на Одрин"!
А после?
После, след победата над грипчето Киро, с присъщата му скромност дари 100 000 лева на болницата в Ловеч. И пак, тихо и скромно и леко засрамено Киро обяви това на медиите, да знае народа кой го храни и кой го лекува. А я си представете, че вирусът беше победил Киро, а? А тогава кой щеше да дарява на ловешката болница, кой щеше да краде от държавата, кой щеше да рита мачле с премиера и да яде печено теле на центъра на стадиона в Разград? А, кой?
Затова той Е Киро - Победителят на грипчето!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

За Бога, братя, коментирайте!