15 април 2022

Ръкостискането с невидимия приятел

 Голям смях пада в т.нар. ру-нет (руската част на интернет) с Джо Байдън, който след речта си вчера се обърна да се ръкува с невидим човек. Или поне така изглеждаше. Руснаците много се смеят, разнасят го напред-назад из туитър, вероятно и във фейса, и в техните социални мрежи. Голям смях, маразматик бил, било му време да се оттегли, да си гледа здравето, цитират разни коментатори отвъд океана, които са на същото мнение. 

Въобще, голям майтап пада при чебурашките. 

Че е смешно, може и да е смешно. Но, забележете, това е смешно на хора, които търпяха Брежнев, Андропов и Черненко, обединени под общото название за тримата "маразматици". На вицовете за тях няма какво да се спирам, Брежнев си остана в историята със "сиськи-масиски" и "сосиски срание", за Андропов и Черненко не че няма вицове, но просто време не стигна за тях. Казано на кратко, от средата на 70-те до средата на 80-те СССР е управляван от тия тримата на снимката - стари, болни, неадекватни. Историите как Брежнев е воден, за да не падне, как за Черненко правят бутафорна изборна секция в болницата и цялата страна вижда един немощен и умиращ човек да пуска бюлетина в урната и за повече да няма сили - това всичкото много хора го помнят. 

Каква е разликата със Съединените щати ли? Ами там е разликата, че американците първо не си крият президента и второ - не си заравят главата в пясъка. Ако е необходимо ще се оттегли и ще го смени Камала Харис - имали са вече такъв случай. Не се преструват, че гледат здрав човек и всичко му е наред. Докато смелостта на всичките тия, които днес се присмиват на Байдън навремето стигаше най-много да разкажат някой виц на четири очи, и то не на всеки.

Ще каже някой, ама това е било в съветско време, сега Русия е друга. Друга ли? Я си спомнете за Елцин и елате пак.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

За Бога, братя, коментирайте!