13 февруари 2023

Неволите на Влади

Ако не си спомняте, Влади Горанов е онзи, за когото Тъпанарят от Банкя се изцепи през далечната 2014 г., че не можел да си храни децата с депутатската си заплата. Те хората с минималната си хранят и жените, и децата и криво-ляво свързват двата края, но Влади нещо не ги свързва. 

По-късно същата година Влади Горанов стана финансов министър и заплатата му се увеличи с около 5-600 лв. Очевидно ги е изхранил някак, парите са стигнали, но пък не са стигнали за жилище, та се наложи Влади да се приютява където му видят очите, най-вече сред приятели и роднини. Е, оказа се че е случил на приятели (по неговите думи докато той изнемогваше с едната келява депутатска заплата те вече милионери са ставали), че и на кръстник е случил и човекът, какво да прави, човещинка е, помогнал на кумеца си. Дал му там някаква панелка, има-няма 120 квадрата, да си живее момчето, да се не притеснява, че те децата му (на Влади) били много уплашени след Пернишкото земетресение. 

Куция късмет на Влади обаче не свършва до тук: е го, лани тръгна да излиза по чужбина (то Сърбия каква чужбина е, ма пусто, парите не стигат) по празниците, пък на границата да вземат, че да му проверят джипа и той да се окаже издирван от Интерпол. Ся, той Влади вероятно е бил доста зает с държавните финанси, че да обръща внимание на подобни неща, ма може ли все пак да се излага така. То верно, парите не стигат, това вече е ясно, ма бива ли все на Влади да се случват тия неща? Един джип да има да пуснат по-евтинко, че Влади да намаже, и той ще се окаже клониран, е може ли такова нещо? 

Ся, като ги знаем всички тия работи, не може да не се съгласим с о.з. премиерът Борисов, който онзи ден даде пространна пресконференция да ни обясни как е пълен абсурд такъв чист човек като Влади Горанов да е пострадал от законът "Магнитски". Нема начин! Румен Овчаров - да! Николай Малинов - със сигурност! Разни други - може, но Влади ... Не, грешка някаква е станала. Отговорните другари във Вашингтон не може да не са проверили всичко до дупка, те трябва да погледнат още веднъж. 

Интересно, тези три епизода от кариерата на Владислав Горанов бяха съпътствани с телевизионни интервюта, кое от кое по-сладникави и захаросани, при удобни журналистки като Цицанка Ризова например, където Влади без да се изчервява или да се притеснява редеше плоски лъжи една след друга и си мислеше, че след като никой не му задава неудобно въпроси лъжата хваща дикиш. А след като прокуратурата го проверява и го обявява за чист, значи е така. Прокуратурата не може да сбърка!

Само дето тия не им минават на американците. В Русия може и да мине, ама в Америка не. Затова американците са напред с материала.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

За Бога, братя, коментирайте!