02 август 2009

Пълно презареждане

Не знам кой е измислил предизборния слоган на БСП - "Левицата - презареждане", но не е уцелил. Лично аз не харесвам "Матрицата" и този лозУнг повече ме дразни, отколкото да ме мотивира да гласувам.

След изборния си крах Станишев поиска повторно презареждане. Този път го направи от Бузлуджа. Вместо да се вземе в ръце и да си гледа депутатството, Серго се държи, все едно нищо не е станало. От една страна го разбирам - не може да се прави на Костов и две години на да не говориш. Пък и Станишев не е Костов. Да копираме ДСБ с тяхната оставка до септември - пак не иде, БСП не е ДСБ, току-виж, номера не мине и оставката я приемат.

Лошото е, че казвайки очевидни истини, Станишев пак ги казва наполовина. До средата.

За първи път изкарахме един успешен за страната и за левицата мандат и свършихме немалко. И нямаме основания да се срамуваме от това, което направихме. Но не бяхме и безгрешни. Допуснахме и много компромиси и коалиционни и вътрешни и хората ни оцениха не по това, което направихме, а по това, което не свършихме и по това, с което ги разочаровахме. Българският народ каза своята тежка дума и отреди ние от БСП да бъдем в опозиция. Ние нямаме право да се сърдим на хората. Приемаме този техен избор и ще направим всичко възможно да не подведен доверието на тези 750 хил. български граждани, които гласуваха за БСП и за левицата.

Кои бе, Серго? Какво свършихте? И говори с конкретни неща, не с проценти и имагинерни понятия като увеличеинето на пенсиите и минималната работна заплата. Защо не си поговорим за Масларова и парите, които наля на мъжа си? За малоумното решение да изпрати 5 000 пенсионера на море - пак по социалистически държавата те праща на море, с карти, безплатно - ех, радост пенсионерска. Извадихте ли на светло доходите на работниците, подсигурихте ли социални осигуровки на реална заплата - не. Повишихте ли реалната покупателна способност - не.

Защо нищо не казваш за критиките от Брюксел?

Какви бяха грешките и допуснатите компромомиси? И защо те учудва цената, която плащаш?

Кога ще ги кажеш, ако не сега? Когато БСП се стопи до 10% и водим борба със СДС, ДСБ, РЗС и прочие други дребосъци?

Какво те учудва след изпълненията на Румен Петков, Румен Овчаров, Емел Етем, Делян Пеевски, Масларова ... ех, да бяха само те! И тия 750 000 гласа са ти много.

Всъщност, какво те учудва - ти си расъл в саксия, в парник. Така го разбираш живота, така работиш. Ако имаше топки, първо вече щеше да си женен, а второ - нямаше да водиш такава безгръбначна коалиционна политика.

Ех, да беше дал Доган на следствието когато си застреля "секретарката"! Сега много неща щяха да са различни, а ти нямаше да държиш пораженчески речи на Бузлуджа.

Тъй като си имам причини да симпатизирам на БСП, не ми е безразлично съдбата и. И тъй като опита да се създават партии - леви, десни, либерални, консервативни, всякакви - в последните 20 години се контролира от ДС; след като създаването на алтернатива на левицата се сведе до ГОР, БЕЛ, ПДСД, Коалиция на Розата или с други думи - глупостите на Камов и Томов - и Камов го гонихме и го прибирахме докато накрая той не зае позата на интелектуалец - социалист от 1905 и не гласува против правителството само и единствено за да го изгоните от ПГ. Е, това ли ти бяха великите коалиционни компромси, или има и други?

Моето решение в случая е - оставка на настоящето и избор на ново ръководство на партията. Избор на ново ръководство на конгреса през есента и създаване на програма за управление след управлението на ГЕРБ. Както Серго сам казва, БСП има 4 години в опозиция, в които може да и дойде акълът в главата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

За Бога, братя, коментирайте!