03 ноември 2010

Прекалено елементарната математика


Основно математиката се разделя на две групи: Елементарна и Висша. Само че днес ...аха, днес господин министърът на Народната милици... пардон, полиция, та днес з.м.ф.к. Цветан Цветанов ни вкара в една съвършено нова математическа област - Прекалено Елементарната математика.
Господин министърът (чудя се, дали да не започна да го изписвам само и единствено с главни букви) лично обясни от парламентарната трибуна какви доходи е получавал. Вярно, само за изминалите 5 години, ама нейсе, да не бъдем дребнави.
И какво излиза?
За има - няма 5 години 362 000 (триста шестдесет и две хиляди лева!!!) суха пара надиплил. И на 45 години с 26 години трудов стаж.
Хайде де.
Това уравнение не мож го реши ни Висшата, ни Елементарната математика (просто неизвестните са повече от броя на уравненията). За Прекалено Елементарната обаче няма проблем - всичко е чисто и просто като къпан милиционер. Или министърът му, все тая.
Цецко, хайде сега да хванем калемчето и са направим едни Прекалено Елементарни сметки, а?
Ти си на 45 години с 26 години трудов стаж. Според уикипедията, почнал си да работиш в системата на МВР още по времето на соц-а, през 1987. Още си нямал висше образование (в твоя случай: Висшо) и сигурно си бил старшина. Или бъркам? Офицер ли беше по негово време или прост старшина, за когото разправяха вицове? И сигурно още тогаз си почнал да заделяш по някой лев настрана. А как си станал офицер от полицията без да си завършил Школата в Симеоново? Май май пак си минал по тънката лайсна - висше физкултурно и понеже си в системата на МВР, хайде и ти офицер. По бай Тошово време, към което толкоз си спомняте с бат Бойко с умиление, такива като теб повече от капитан, максимум майор не растяха. Как си стигнал до полковник, толкоз ли си умен или си "наше" момче, упорит тъпчо?
Толкоз с трудовия ти стаж, Цецко. От тук се получи система от две уравнения с Х неизвестни. И по-скоро - с нито едно известно.
А я да погледнем как си с аритметиката. За 5 години имаш надиплени 362 000 лв (триста шестдесет и две хиляди лв). Цецко, първи въпрос - а преди 2004 г доходи нямаш ли? Или те не са за пред хората? И изниква фундаменталният въпрос, абе пич, като си спестил едно 280 - 300 000 по времето на Станишев, защо ти трябваше да се намесваш в политиката, да сваляш Тройната коалиция? Че аз да бях, щях не само да си трая и да си гледам рахатлъка, но и щях да го подкрепям това правителство до дупка. 300 000 са това бе, ей, за има - няма 4 години. Кой ти ги дава?
Цецко, знаеш ли, странното е, че преди да навлезе в политиката, всеки политик е беден като църковна мишка, но като се влее в редиците на работещите на ползу роду, и изведнъж почват заплати по 4 -5 000 лв, доходи по 50 -60 000 годишно, че и големи консултанти се извъдихте. Все консултации давате.
Цецко, а след като по закон е забранено политическите партии да имат стопанска дейност и единствените им доходи са от дарения, откъде пари у ПП ГЕРБ да ти плати за каквото и да ти е било възложено? 32 000 са това, сериозно сума е, нищо че е за 2-3 години. Същото е и за Сдружението "Граждани за Европейско Развитие на България" - абе как пък все на теб ти ги възлагат тия консултации, пък и все некви доходни бе! Как пък една консултация не ти струва 5-600 лв бе?!
Цецко, а ако ми обясниш как тъста ти е купил апартамент на бул. "Г.М. Димитров" от 65 кв. м за 26 000 лв при положение, че по него време кв. м в района беше поне 800 евра, да не говорим, че това е минимума, това ще е равносилно на нов световен рекорд в която и област си избереш на леката атлетика.
Та така, Цецко. С Висшата математика си скаран, с Елементарната си на "Вие", но с Прекалено Елементарната си в свои води. Само дето ние, останалите, трева не пасем, и ако ти си надиплил 360 000 лв за 5 години въпросите са - откъде?

Няма коментари:

Публикуване на коментар

За Бога, братя, коментирайте!