09 юни 2014

Младите, ах, младите

По традиция след всеки вот социолозите правят профил на гласувалите. И пак по традиция, анализът на профила показва, че БСП обира циганите, селяните, пенсионерите и простите. И отново по традиция много е важно за кого гласуват младите.
Младите, ах, младите ... много са важни, нали са бъдещето на България.
След последните избори на пресконференцията на БСП някой зададе (с видимо злорадство в гласа) въпрос на Станишев дали не се притеснява, че във възрастовата група 18 - 30 (младите!) партията е едва четвърта по предпочитание. Станишев не помня какво точно отговори (не ми се търси из нета), но пак беше някакъв отвеян, общовалиден и генерален отговор на друг въпрос. 
Аз да бях, щях да отговоря че не ми дреме за вота на младите. И защо трябва да се притеснявам за предпочитанията на хора, които са гласували за Николай Бареков - човек, който преди месец цапна две кебапчета и една бира на аванта и обяви, че ще връща Народната република, а онзи ден се изказа за възстановяването на монархията. Въобще, не знам що за идиот трябва да си, за да гласуваш за Бареков, но това е тема на друг разговор.
Не виждам защо трябва да се притеснявам, че не съм номер 1 в предпочитанията на хора, които не са живели в комунизма, нямат спомени от изпълненията на др. Живков и с чиста съвест гласуват (и продължават да гласуват) за откровен, неграмотен тъпанар, който така и не се научи да не се изказва неподготвен.
И честно казано, не бих се притеснявал за предпочитанията на разни недообразовани дечица, които знаят единствено да искат 1500 лв заплата при първоначално интервю и на които за всичко са им виновни комунистите by default. Щото, да ви припомня, пенсионерите, циганите и необразованите са запазена територия на БСП. А младите и образованите за 25 години гласуваха за СДС, НДСВ и ГЕРБ, отделно са разните политически ГМО-та като Атака, РЗС и ББЦ.
Защо никой не пита ония, младите, които през 2001 г. дадоха 120 депутата на Царя защо не гласуват днес за НДСВ? Защо онези, които гласуваха за СДС през 90-те (младите) не гласуват за СДС днес?
Всъщност, младите гласуват не "за" ГЕРБ или ББЦ, а си гласуват "против" БСП. За тях БСП е синоним на корупция, макар че приватизацията на АК "Балкан", Кремиковци, БТК, Булбанк, Булгартабак и т.н. беше извършена от правителствата на Костов, Царя и Борисов.
Въобще, ако бях на мястото на Станишев, щях да отговоря, че не ме е грижа за настроенията и вота на хора, които не знаят нито какво искат, нито как да го постигнат.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

За Бога, братя, коментирайте!