21 юни 2014

А през това време в Нова Зеландия

altПоредният гей-парад у нас и поредната истерия.
Хора, казал съм го, тая война ще я загубим, ако не сме я загубили вече. Няма значение, че не ви харесва или не го одобрявате. Все едно е, вие сте нетолерантни, закостенели, консервативни, не обичате децата си, вие сте тъмни балкански субекти, чобани, ориенталци, изтъкани от омраза хомофоби. Мисля,  че отдавна всичко "за" и "против" гей-парада у нас е казано и написано и не си струва да претоплям стари манджи, включително и от моя блог.
altЩото, да ме прощават обратните, но всичките им усилия през годините се сведоха до това да се преборят да ги наричат "гей", а после ЛГБТ-хора (прекалили са с гледането на Х-мен според мене). А всичко това можеше да си го спестим, ако внимавахме какво слагаме в пилешкото.
altЦялата история е, че трябва да се вземат едни пари. Не ми разправяйте приказки, че родните гей-организации връщат бутилки и хартия, за да си финансират гей-парада всяка година. Зад шествието у нас всяка година стоят бездънните фондове на западноевропейски и американски фондации, уредили правата на педерасите в страните си и ратуващи за просперитета на родните педераси. Не ме убеждавайте в обратното - по света левичарите са горе-долу колкото гейовете, търпят обаче в пъти повече неудобства в дясноцентричният свят, но да сте ги видели да организират паради и да се пишат онеправдани?
altВсъщност, докато у нас все още се терзаем относно "за" и "против" гей-парада, докато Църквата се сеща за гейовете веднъж годишно, а през останалото време мълчаливо преглъща баба Гуси и Палома, докато сме пуснали разни хормонално разбалансирани швестери да си разиграват коня, вместо да ги лекуваме принудително, та докато ние се занимаваме с такива простотии на другия край на света, в далечна Нова Зеландия хората също си организират ежегоден парад, само че са го нарекли (грубо казано) "Цици на колела".
Той води историята си от арестуването на две жени, които били задържани за това, че показали гърдите си на публично място. Е, вярно, организаторът му е порнограф (не съм го чувал, но това нищо не значи), но да не се вторачваме в детайлите. Важното е, че човекът (Стив Кроу) е видял в действията на полицията нарушаване на Новозеландската харта за правата от 1990 г.
altА, опряхме до правата на човека, и то сериозно!
Да сте го чували този парад досега? Не сте, нали? А е събитие, посветено на правата на човека. И е напълно сериозно - след като в социалните мрежи може да се публикуват всякакви снимки на полуголи педераси, участващи в поредния гей-парад някъде по света, а голи до кръста жени не могат, тогава с чиста съвест можем да кажем, че света е тръгнал по дяволите и е крайно време да го върнем в правия път.
altВ новозеландския парад могат да участват и мъже, стига да са голи до кръста. Макар че, като ги гледам, по им подхожда нашия прайд ...
Вероятно някои от участничките в "Цици на колела" са лесбийки, то си е тяхна работа. Поне не го афишират открито, не това е водещото в случая - на първо място е парада, шоуто, на второ са сексуалната ориентация и правата. Новозеландският парад на циците също има и своите противници и в общи линии аргументите са им сходни с аргументите на родните противници на гей-парада у нас: защита на морала на първо място. Но ... каквото и да си говорим, това, дето го организират новозеландците е в пъти за предпочитане пред жалкото и нескопосано шоу на родните швестери и самотни дебелани.

alt




Няма коментари:

Публикуване на коментар

За Бога, братя, коментирайте!