31 юли 2014

Професорчета разни, кой ли ви слуша?

Новина №1 от вчера е поредното напускане на Народното събрание на ГЕРБ, този път вече завинаги! За тези, които помнят как Пожарната пуска водата на езерото "Ариана" 3-4 пъти и как всяка зима чистеше София "до асфалт" по 10 пъти на ден това не е новина. 
След като взе съдбоносното за бъдещето на България решение (един ден ще го пишат в учебниците), Тъпанарят от Банкя се спря пред медиите и надълго и нашироко се обяснява колко била зле държавата, как аха-аха да банкрутираме, как той ни предупреждавал още преди месеци, пък БСП, пък Орешарски, пък кой бил мандатоносителят, и как той го бил предвидил и т.н.
В същото време, в предаването на БНТ "Още от деня" проф. Христина Вучева много кратко и ясно обясни защо не е необходима актуализация на бюджета в момента и защо не са необходими извънредни пълномощия на служебното правителство (цялото интервю тук). И също така кратко и ясно обясни, че след като един господин, известен с познанията си в областта на националната сигурност се изказва за бюджета, тя не смее да се обади. 
Само че казаното от професор Вучева си остана в предаването на БНТ, а вечерта Бойко беше във всички новинарски емисии - със загрижения си вид, с обясненията си, с предсказанията си отпреди месеци. Не и е за пръв път на госпожата професор да опровергава специалиста по всички въпроси от Банкя, но кел файда. То пък и какво да му слушаш на някакво си професорче там?
И в крайна сметка познайте чие мнение се тиражира днес из медиите и чие мнение ще е меродавно за населението? За онази част от него, която след 2 месеца ще определи кой и как да управлява в следващите 4 години. 
И после се чудим що все нещо не ни е наред.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

За Бога, братя, коментирайте!