30 август 2014

Кажи си, Иване, ние ще те разберем

Когато Елена Костова разказа, как не е могла да си купи хляб и кисело мляко в кварталната бакалия в Драгалевци, щото и била блокирана дебитната карта от КТБ се просълзих. Не защото се оказа, че и богатите също плачат, не. Не и защото се умилих, като си помислих как стрина Елена плаща с карта за 2 кисели и 1 хляб, а касиерката и отказва да и приеме картата.
Не, просто това беше много тъп и глупав драгалевски PR, който не си заслужаваше да му се обръща внимание.
Но, оказа се, че докато Костов (и респективно наследниците му в ДСБ) сочеше КТБ като банката на мафията и задкулисието у нас, в същото време си е държал парите в нея.
И що не? Докато останалите банки даваха 3 - 3,5% лихва, Костов е прибирал 6 - 7% от Цветан Василев. Той Костов да не е прост?
И сега, като банката рухна, го удари на чест и морал.
Айде де, Ваньо! А кажи си най-сетне, от кога те чакаме?
Кажи си - с колко изгоря, откъде ги имаш, що мълча досега?
Ако си изгорял само с ония 15 000 долара, дето си ги спестил от командировъчни, като си спал по хостели и си си носил сух хлебец, "Русенско варено" и лучец докато беше премиер - ще ти съберем и ще ти ги върнем, не се притеснявай. Не, че тогава ти повярвахме какъв си спестовник, но не сме дребнави, пък и с малко с отървахме.
Ама ако си изгорял с повече, доста повече, много повече от гарантираните от държавата 100 000 евра, не се ли получава малко неудобно?
Или се притесняваш, че нещата отиват на "Изуй гащи!" и се застраховаш? А що сега ти дойде съвестта?
Очевидно, Иване, имаш много неща да ни казваш, много да споделяш.
Така че, кажи си, ние ще те разберем!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

За Бога, братя, коментирайте!