03 декември 2019

Нищо конкретно

Да теглим чертата:
Щяхме да сме пресечна точка на газопроводи от Русия ("Южен поток") и от Иран/Азербайджан ("Набуко"). Щяхме да строим АЕЦ "Белене" и да пуснем американците да строят 7-ми блок в Козлодуй. 
Щяхме.
Когато Путин спря "Южен поток" някои ехидно коментираха, че Русия нямала капацитета да доставя толкова газ, че Путин си бил подвил опашката, че не знам още какво си. После Путин подписа с китайците за 30 млрд долара и същите капацитети си умряха от смях, щото цял свят не правел бизнес с Путин, само китайците, пък те точно ли ще платят 30 млрд на онова джудже, то направо да си умреш от смях.
Само че Путин си построи "Силата на Сибир". Построи и "Турски поток" като алтернатива на спрения Южен, а ние, след като се тупахме до посиняване в гърдите как сме част от голямото европейско семейство, от което Русия никога няма да бъде и как сме принудени да спазваме правилата на отбора, на екипа, което руснаците няма никога да разберат, накрая, като видяхме че от Европа ще получим един голям енергиен к*р чукнахме коленце и го ударихме на молба. Е, Путин не изглежда особено трогнат де ... 
Та в крайна сметка, нито имаме АЕЦ "Белене", нито имаме 7-ми реактор в АЕЦ "Козлодуй", нито имаме азербайджански газ, а тепърва почнахме полагането на тръбите от "Турски поток" на наша територия. Борисов се върна от Щатите с обещанието, че енергийни експерти ще дойдат да огледат (!!!) енергийната обстановка в България и че американците щели да дострояват АЕЦ "Белене", но с руските реактори, че по-евтинко тъй, нали вече сме си ги платили, пък само за красота ги държим.
Тепърва ще оглеждат! Тъй и тъй ще идват, що не вземат да огледат и за соларните централи, дето ни ги обеща Уорлик навремето? Да не говоря, че тая работа американци да довършват нещо, започнато от руснаци само на филм съм я виждал.
Въобще, очакват ни големи успехи в областта на енергетиката или поне така са ни обещали, но засега няма нищо конкретно.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

За Бога, братя, коментирайте!