08 декември 2019

БОРКОР за главния прокурор

По кучешки верния поглед на Данаил Кирилов говори много за това как и кой управлява държавата.
Ако си спомняте, в първия мандат на Тъпанаря от Банкя основен скандал беше скандалът "Ало, Ваньо".  Тогава в крайна сметка нашия тъпчо вместо от премиер да стане обвиняем, в крайна сметка всичко се сведе до това дали записът е манипулиран, като са отрязани 2 секунди тишина в края му или не. 
А, и като резултат премиерът-слънце обяви създаването на БОРКОР.  
Тоя, въпросния БОРКОР не помня да е свършил някаква работа, отделно това кой колко пари е взел като заплати там за нулевия резултат накрая. Като цяло, това е поредния мъртвороден и кух орган, който послужи за имитация на някаква борба с корупцията. Като всичко, създадено от Борисов през последните 10 години (а за да съм честен, в последните 18 - 4 години кмет на София и 4 години Главен секретар). 
Та с всичката си некомпетентност, ежедневно демонстрирана и доказвана през годините, онзи ден нашия тъпчо обяви на всеослушание, че ще създаде "независим прокурор, който да разследва главния прокурор"
Според Борисов, така ще изпълним препоръките на Венецианската комисия.
Според опита от годините, така ще имитираме реформи. Или както казваше един друг тъпанар преди повече от 30 години, ще се снишим да мине бурята. 
Вие как си го представяте, работите някъде, и изведнъж ви викат да проверявате шефа си?
Вие как си я представяте тая, Иван Гешев, наложен и бранен от всички задкулисни кръгове, още първата седмица като главен прокурор догодина да го привика някой довчерашен негов зам. и да му каже "Абе, нашенец, абе ти нещо много си го замел това дело за фалита на КТБ, я ела да си поговорим"? Или пък да го викне на кафе някоя сутрин и да го пита "Абе, Ванка, бе ти Бойко Борисов няма ли да го привикаш на спявка за злоупотреба със служебно положение?"
И аз не си го представям.
Показателна е въобще цялата история около обявяването на новината: реакцията  (по-скоро липсата и) на Цицанка Ризова като цяло - идва някакъв полуграмотен помпиер в студиото и не стига, че ни е срам, че такъв глупак е министър-председател, не стига, че го чакаме 18 години да я прочете тая пуста Конституция, малко поне да вдене как функционира държавата, но започва да ги разправя едни такива за дървеното желязо, какъв невероятен материал е и как сега ще назначим един независим прокурор, който ще ходи по петите на Гешев и ще го дебне да не си разпаше пояса. И нашата Цицанка, вместо да го попита "Абе пич, ти как си я представяш тая, а тоя независимия кой ще го контролира и проверява?" седи срещу него, мига на парцали и аха-аха да му врътне един номер на живо (пухкавите устни навеждат на мисълта за някои неща). 
Е това ни е водещата журналистика.
Е това ни е управлението на държавата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

За Бога, братя, коментирайте!