07 юли 2009

Новата левица

Проведените избори на 5 Юли съвсем закономерно доведоха до нова управляваща партия. То и нямаше как по друг начин - в БСП са се сврели едни мишоци, дето си живеят на лаврите от генералските и КДС-арските времена, въртят голямата световна политика в национален мащаб и вече загубиха и в Полски Тръмбеш. За пръв път гласувах с отвращение, както каза г-н Костов преди години.

Голямото разочарование идва не от изборните резултати.

Разочарован съм, че в БСП надделяха ченгетата. Че ченгетата са на власт още от 2005, това беше ясно още когато Румен Петков създаде Съвет по сигурността (по сигурността ли беше?) към МВР, в който набута всички бивши главни секретари и министри - де що имаше бившо ченге и се сдвижеше самостоятелно. После издигнахме Бриго за кандидат-кмет, та не само нямаше балотаж, но и нямаше и втори тур. Уволненият по подозрение в корупция Овчаров, дето за Мис България само дето не се е кандидатирал досега, едни избори няма спечелени. Нито за кмет, нито за депутат - винаги е втори. А вече и втори не е. И пак си стои на лидерско място в партията. Нагло - нагло. Да не споменавам Корнелия Нинова, уволнена с шефа си по подозрение за корупция, ама не е възстановена, не е и клиент на прокуратурата... Каква е - виновна или невинна? Толкова ли няма кой да му каже на г-н Пича, че ей такива неща дразнят хората малко, да не говорим за орталъка с Доган, за разпределението на баницата но формула 3-5-8, да не говорим за обръчите от фирми, за изборните трикове със секциите в Турция и Западна Европа и САЩ, за цирковете с регистрацията на СДС...

Толкова за БСП. Както старата десница в лицето на СДС умря, разрои се на ДСБ, НДСВ, ГЕРБ, СДС, така и БСП трябва да отстъпи място на нова левица, без ченгета, без червени барони като Овчаров и Пирински, без ренегати и нули като Камов и Томов. Иначе казано - и в по-тежки моменти сме били, пак ще броим и ще се изправим преди 10.

1 коментар:

  1. И тази и горната статия за Бойко са написани страхотно.Поздравления.WHITE

    ОтговорИзтриване

За Бога, братя, коментирайте!