18 юли 2011

Сам юнак на коня ...


Четейки новината за днешното изказване на Искра Фидосова в парламента по адрес на Бойко Борисов и новата тройна коалиция, не зная вече да се смея ли, да плача ли. Оказва се, че нас ни управлява един истински Чък Норис, един истински Супермен, един съвременен Крали Марко, един пряк потомък на Свети Георги. Или поне така излиза, ако четеш казаното от Фидосова.
Не че Фидосова се отличава със завидни умствени възможности. Напротив, интелектуално е някъде между чехълчето и амебата - единствено така може да се обяснят венцехваленията Фидосови по адрес на Борисов. За нормалните хора подобни панегирици останаха в далечната 1989 г, а днешно време са нормални единствено за Путинова Русия (Вождът е винаги прав, дори когато седи!). Ние си знаем приказката за прекаления светец и Господа. Но както и друг път съм коментирал - тя може и да си вярва, но нас за будали ли ни има?
Знаете ли кое е неприятното в ситуацията - че се действа на принципа "Като няма новина, ще си я създадем". Което преведено на езика на Фидосова звучи така -"Като няма качества, ще му припишем". Тон за това всъщност даде самият премиер - слънце, Тъпанарят от Банкя при представянето на кабинета си ( "...Симеон Дянков е един от 500-те най-цитирани икономисти в света!"). Тъпоумната част от народонаселението, която си го избра тоя тъпанар сигурно примира от щастие, без да се запита за какво точно го цитират - може и за неуспешни сделки, калпави прогнози, лоши съвети. А бе кой ти гледа, като те питат казваш че важното е комунистите и Станишев да не са на власт и толкова. 
Та така и Бойко - бил направил огромна лична жертва, като станал министър-председател. Въпреки че резултатите от кметуването му в София са повече от плачевни - все още го няма лелеяният завод за боклуците, кучетата все още си живеят необезпокоявани по улиците на града, велоалеите са в областта на близкото бъдеще, езерото Ариана въпреки 4-5 официални откривания се превърна в поредната "Скара-бира" там, където я е нямало преди, а останалите официално открити от кмета обекти (светофарите и детските площадки не ги броя) обикновено неофициално след това се ремонтират, въпреки качественото строителство на избраните от о.з. кмета фирми. 
Гледайки от патрона си (и ползвайки същия маниер на изказване) дебеланата от Монтана утрепа мозъчните гънки на случайно слушащите я изреждайки достойнства, които всъщност - хайде да кажа, че царят е гол - Борисов нито притежава, нито постъпките му са толкова достойни.
Що за тепегьоз трябва да си, да се явиш на парламентарни избори, да ги спечелиш, и когато ти връчат мандат за съставяне на правителство и съставиш правителство, 2 години след това да дрънкаш глупости под път и над  път - леле, каква жертва направих; леле, ако не бях аз, ако не са бях нагърбил да съставя правителство, щеше да остане Станишев, щеше да стане като в Гърция - глупости на търкалета. Минималната работна заплата скочи за пръв път от времето на Станишев насам и то с космическите 30 лв. Или с 1/8 да го кажем - малко над 10%. За сметка на това може би за пръв път в историята на магазините Лидл на тяхно откриване присъстват кмет на столица и министър на труда - едва ли при откриването на първия Лидл в Берлин са се наредили хер кмета и хер бундес министърът на труда. 
Мисълта ми е за Борисов - това величаене до никъде няма да доведе, и ще го усети още на изборите наесен. Толкова ли не разбра, че преди него бяха и Станишев, и царят, и Костов, а много преди тях, за цели 33 години беше другарят Тодор Живков.
Все отбор юнаци, все спасители на нацията и държавата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

За Бога, братя, коментирайте!