19 май 2011

Има ли значение?

Иво Сиромахов има една много добра идея - когато се регистрира e-mail някъде в настройките да се записва размерът на пениса с цел да си спестиш 90% от спама, който те залива след това. В идеята - колкото и хумор, толкова и логика. Ако разгледаме сериозната и страна, почнат ли да се пишат размерите в действителност (трябва да има някакъв филтър, иначе по-малко от 50 см едва ли ще посочи някой) неминуемо ще стигнем до размерите на първите ни политици. Сега, то вярно, разправят че размера няма значение, ама ние си знаем, че важи само ако си с голям номер. 
Размерите на Бойко Борисов и на Георги Първанов не ме интересуват. При Станишев работата е ясна, там е с отрицателен знак. От на Иван Костов се интересуват само Иво Инджев и (особено) Ангел Грънчаров (ама тях двамата наистина ги интересува!).
Да си поговорим за Волен Сидеров, а? 
Проблемът на Волен е, че мислил - недомислил, в зората на демокрацията, като един виден, буден и волен демократ си направи една актова фотосесия. То хубаво, показа на хората силата на демокрацията, ама от тогава насам всеки, който се интересува, може да провери с едно кликване в интернет колко му е голямо пишлето. Дори по непотвърдени слухове, които също се ширят из интернет, Диана Найденова не е останала доволна от проверката ... или май е било обратното... абе няма значение. Важното е, че в един момент преди няколко години Волен се усети какви ги е свършил, но казаното - казано, стореното - сторено - на Гугъл мож ли му запуши устата? И Волен започна всячески да се старае да отхвърли мита за малкото си пишленце, нищо че едно кликване е достатъчно да се уверим в обратното - той започна да се държи като голям мъж с голяма пишка. С течение на годините усилията му хвърлят сянка не само върху него самия или върху нещастната му фамилия, а опират вече върху обществото, съседите и съюзниците ни.
Малката пишка на Волен е навсякъде - на сръбско-българската граница при годишнината от Ньой, пред Парламента при посещението на сръбския министър - председател, пред американския посланик и пред американското посолство. Не му пречи да иска наем за нещо, което вероятно дори не знае как изглежда, нито колко струва. Малката пишка Воленова щръква при споменаването на каква да е турска реч, няма значение по какъв повод - то не бяха имоти на бежанци, геноцид от 500 години, новини на турски по телевизията. Е, пишлето му се прибира услужливо в скривалището си, когато разни турчоля като Адем Кенан и Мендерес Кунгюн си позволяват да се гаврят открито с България и българите - виж, тогава някой атакист да отиде и да им шибне два шамара - няма, братче, заети са да ни убеждават колко велика всъщност е България!
От малката пишка на Волен деца може и да не са се родили, но всъщност се ражда цяла армия от малкопишковци, нарекли се АТАКА и следвайки свойто фюрерче безрезервно, безропотно, сякаш са дивизиите на Третия райх пред операция "Барбароса". И тъй като търсят удобен аршин, удобен калибър, в сравнение с който техните малки пишки изглеждат големи, но рядко го намират (или не го намират хич), всичките им действия може с чиста съвест да се определят като малоумни и комплексарски. А когато вече говорим за комплекси, от комплекси на малката пишка нещата отиват до национални комплекси. Доказателството - подобна простотия, каквато днес се сътвори в центъра на София доказва само и единствено това. По време на турското робство, а и след Освобождението единственото, което са си позволявали спрямо турците у нас е било да хвърлят някоя свинска глава в джамия. Да се перчиш пред малцинството, да провеждаш шумни и малоумни демонстрации пред религиозните им храмове е признак на комплекси пред бившата метрополия. Или поробител, както ви харесва. Само че това не отменя 500-те години турско робство, нито ги намалява нито с ден. Нито ни прави по-свободни. Мразите турците ли? Ми и сърбите (ония, с Ньойския договор) ги мразят. Само че те стигнаха до там, че да се сбият с половината си съседи за 5 години, а за десерт ядоха бой и от НАТО. В същото НАТО, в което съюзник ти е същата тая Турция. 
Много е лесно на 19-ти Февруари да свикаш митинг, на който да обявиш всички останали за национални предатели, защото не следвали заветите на Васил Левски - е, верно малко нагло се получава, щото и ти самият не ги следваш, ама кой го интересува ебал ли си, ебали ли са те? А пък Левски, той и той с кой акъл е казал, че ще " ... имаме едно царство за българи, турци и евреи, които ще бъдат равноправни във всяко едно отношение". Това е лесното. Трудното е, да направиш такава държавица, която да е по-добра, по-спретната и по-благоденстваща от своята поробителка, от своята бивша метрополия. Е, като не те бива за това, като не те бива за нищо друго, какво ти остава - обикаляй улиците и крещи с пълна сила колко обичаш България и колко много мразиш Турция. Не се притеснявай, че първото не ти личи, а преди 10 години като беше на екскурзия до Капалъ чарши се снима с фес. Май това е по-лесното. Лесно е и да си направиш клип, в който да покажеш Лондон, Париж и Рим с минарета и да се изтъпаниш "Това щеше де е Европа, ако не бяхме ние, българите!". Кое по-точно - нашата храброст, която отблъсна османският нашественик в Анадола ли спаси Европа или прочутото ни балканско гостоприемство, до такава степен очаровало турците, че те останали почти 500 години по тия земи (апропо, същото съм го чувал и в Сърбия - ако не бяхме ние, Европа щеше да говори турски). Аз все си мислех, че краят на османската експанзия е сложен с битката при Виена, сигурно съм се заблудил. Лесно е да громиш националните предатели, без да се замисляш ти какво допринасяш за националното интереси, лаейки по мюсюлманите. И провеждайки митинги пред религиозният им храм. Е, може и да ти се иска да кажеш като швейцарците "Стоп на джамиите!", само че тук е България, а не Швейцария и историческата реалност е друга. Много е лесно да рипаш против мутри и олигарси, пък да в същото време да вземеш пари от една откровена мутра и да го пратиш в Европейския парламент да представлява България (плюс неграмотното ти полуотроче).
Е, в крайна сметка кое е основната движеща сила на националистите от АТАКА? Омразата към Турция - нормално за човек с малка пишка - мразиш оня, дето е дошъл, натупал те е, завладял те е и така те е държал 5 века. Е, ама не си бил само ти - е и сърби, и гърци, някои народи като албанците и арабите чак до 20 в. Е, вярно, че като националист би било добре да работиш за повдигането на националното ни самочувствие предвид факта, че и сърби, и гърци се освобождават сами, без да чакат дядо Иван, че и 50-60 години преди теб, ама айде сега, те и затова турците са виновни. Омразата към Сърбия - че за какво да ги мразя, че нашите цар Фердинанд и ген. Михов са издали заповед от Петербург за атака на сръбските и гръцките позиции и така е започнала пагубната за нас Междусъюзническа война ли? Или за удачният им избор на съюзници в Първата световна? Или да мразиш циганите, че раждат деца и ги отглеждат ли (ми направи поне едно бе, Воленчо)?
Нещо взех да се обърквам. Против какво всъщност се бори АТАКА и Волен лично? Против турци, гърци, сърби, комунисти, руснаци, американци или май против големите номера на презервативите? 

Май няма абсолютно никакво значение.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

За Бога, братя, коментирайте!