08 септември 2018

Кинетичната енергия на Мишо Тройката

Това е формулата на кинетичната енергия на едно движещо се тяло.

Масата на тялото е постоянна величина, тя няма да се промени.

Двойката, на която ще делим също е константа, все си е двойка.

Единствената променлива е скоростта на тялото. А тя, както забелязвате, е на квадрат. Промяна само с 2 км/ч ще доведе до промяна с 10% на крайния резултат, промяна с 10 км/ч вече води до увеличение с над 50% на кинетичната енергия.

А с 13 км/ч, както вече ни обясни Мишо Тройката, води до увеличение на кинетичната енергия с цели 76%.

Въобще, Мишо Тройката го бива да обяснява разни неща.

Понякога обяснява политическата ситуация в страната, зер, човекът брои бюлетините по избори, сигур ги разбира партиите. Ако пък вътрешната политика е в застой, Мишо Тройката разяснява външната политика

Мишо Тройката, който по принцип е математик притежава завидна кинетична енергия, която му позволява да лети като майски бръмбар от телевизия в телевизия и да разяснява на целокупното население каквото е необходимо да се разясни.

От обясненията на Мишо обикновено става ясно, че има някаква велика опасност, но няма страшно, защото Бойко е на власт, пък при него нема лабаво. 

Ся, проблемът е, че като я обясни тая работа с кинетичната енергия на автобуса (разбирай тия 13 км/ч са сериозно нещо, но компетентните органи ще се изкажат), все едно някой го е питал, и все едно при всяка една катастрофа я смятат тая кинетична енергия (пък може и да я смятат, знам ли, полиция е това, на всичко са способни), та не ми стана ясно, и като се е увеличила кинетичната енергия на автобуса със 76% какви са последиците от това.

На Мишо сигурно му е свършила енергията точно преди да обясни.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

За Бога, братя, коментирайте!