15 октомври 2024

Засада при автогол

От над 20 години любима дъвка на чорбарите е отмененият автогол на Бисер Иванов - Легендата в дербито с ЦСКА. То не бяха обвинения, то не беше вой до небесата, каква засада при автогол, кой е в засада, не знам още какво си. 

Правилата на засадата може да прочетете тук, но аз нямам намерение в момента да тълкувам имаше ли засада тогава или не. Свирил го е съдията, така го е решил, минала работа. Нещо друго обаче искам да покажа, щото на чорбетата като не им изнася не се обаждат. 

Няколко месеца по-късно след мача между Левски и ЦСКА в Англия, в мач от Висшата лига между Лийдс Юн и Манчестер Юн съдията отменя автогол на Уес Браун (Ман Ю) с мотив засада на Марк Видука (Лийдс). Това става в заключителните минути на мача, при резултат 1:1, и то минути след като Лийдс е изравнил резултата в 84 мин с гол точно на Видука, а допълнително напрежение носи и пропусната от Лийдс дузпа в последните минути на първото полувреме. Видео може да видите по-надолу. 
   

Скандалът е доста голям, настроенията са „Манчестер Юн пак се спаси със съдията“, но обвинения срещу съдията няма. Или поне са в минимален обем. Естествено, пресата в Йоркшир (откъдето е Лийдс) обвинява съдията, но повече от любов към спорта, отколкото плод на някакви сериозни съмнения. 

Ей този циганин най-много рева тогава, реве и сега. Ако не беше Левски
щеше да си остане поредния циганин, играл в Славия и толкова. Нито в
чужбина стана нещо от него, нито в ЦСКА. 
Мисля, че е крайно време чорбетата да млъкнат. Не за друго, а просто няма за какво да се оплакват. Всъщност има - изгряващата им звездичка Димитър Бербатов тогава изпусна 3-4 чисти положения, като последното беше очи в очи с Иванков минута преди Гонзо да им вкара прословутия си „кървав“ гол. Ама то е така, като не си вкараш положенията, съдията ти е виновен.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

За Бога, братя, коментирайте!